Náš extra panenský olivový olej je prastarou a autentickou ingrediencí, stejně jako země, která vítá olivovníky: „Apulianské zlato“, moudré ovoce věnování dílu, které se po staletí předává těm, kteří s vášní berou péče o Zemi. Je nemožné si představit Apulii bez absolutního protagonisty tohoto území, olivovníku. Výroba olivového oleje začíná přirozenou péčí o půdu, na které se tyto staleté olivovníky táhnou a ze které se olivy sklízejí tradičními metodami při plném respektování přírody.
Zahalující teplo Slunce, které hladí nekonečná pole. Vůně země, strážce starodávných tradic. Honosnost staletých olivovníků, které v ní zapouští své kořeny. Láska, vášeň, respekt k přírodě. Kapka oleje není jen výsledkem výrobního procesu, ale skutečnou kombinací pocitů a emocí. Historie naší společnosti, dlouhá více než století, pochází odtud: z lásky k našemu původu a k naší zemi. Území bohaté na historii, šarm a emoce, starodávná a úrodná země, pohladená teplým jižním sluncem, ze kterého se rodí vzácné plody. Náš extra panenský olivový olej je prastarou a autentickou ingrediencí, stejně jako země, která vítá olivovníky: „Apulianské zlato“, moudré ovoce věnování dílu, které se po staletí předává těm, kteří s vášní berou péče o Zemi. Je nemožné si představit Apulii bez absolutního protagonisty tohoto území, olivovníku. Výroba olivového oleje začíná přirozenou péčí o půdu, na které se tyto staleté olivovníky táhnou a ze které se olivy sklízejí tradičními metodami při plném respektování přírody. Proto se každý rok rodí produkt, který potěší i ty nejjemnější chutě, které ztělesňují exkluzivní dědictví vůní a chutí nejpůvodnější apuliánské tradice. Mezi různými pěstovanými odrůdami oliv je velmi cenná, Coratina Cultivar, která má kořeny v zemi, která vítá nádherné krasové kameny políbené sluncem starověké paměti. Jedná se o olivovníky, které sahají až k úbočím Castel del Monte, ze kterých se získává Extra Virgin Olive Oil Terra di Bari PDO, nejznámější chráněné označení původu Apulian Extra Virgin na světě.
Přítomnost hub dává tomuto oleji pronikavou a silnou vůni. Olej je vhodný k přípravě mnoha pokrmů, a to zejména při pečení nebo grilování různých druhů mas nebo lze použít k dochucení pečených brambor ale i k dochucení těstovin.
Olej ochucený citrónem je získaný lisováním za studena pouze mechanickým způsobem. Olivy jsou sklízeny výhradně ručně a zpracování probíhá do 24 hodin po sklizni, díky čemuž si olej uchovává svoji svěží chuť.
Přítomnost česneku dává tomuto oleji pronikavou a silnou vůni. Olej je vhodný k přípravě mnoha pokrmů, a to zejména při pečení nebo grilování různých druhů masa nebo lze použít k dochucení pečených brambor, ale i k dochucení těstovin.
Přítomnost černého lanýže dává tomuto oleji pronikavou a silně aromatickou vůni. Olej je vhodný k přípravě mnoha pokrmů, a to zejména při pečení nebo grilování různých druhů masa, nebo lze použít k dochucení pečených brambor, ale i k dochucení těstovin.
Přítomnost rozmarýnu dává tomuto oleji pronikavou a silně aromatickou vůni. Olej je vhodný k přípravě mnoha pokrmů, a to zejména při pečení nebo grilování různých druhů mas nebo lze použít k dochucení pečených brambor ale i k dochucení těstovin. Rozmarýn má vliv na dobré trávení také má antioxidační účinek.
L'Olio Vergine La Masseria je vyrobeno z prvního lisování oliv, přičemž se používá metoda lisování za studena, která zabraňuje použití rozpouštědel a neovlivňuje přirozené vlastnosti oleje. Tento proces zaručuje olej s intenzivní zelenou barvou, bohatou vůní a středně ovocnou chutí. Tento olej je vhodný pro širokou škálu každodenního kulinářského použití, například pro přípravu omáček, sugo a dochucování, stejně jako pro vaření masa, rybích pokrmů a zeleniny. Mechanický proces lisování, který zahrnuje drcení a lisování olivové dužiny, uchovává přírodní výživné látky oleje, což z něj činí praktickou volbu pro kuchyňské použití. Olivový olej La Masseria si zachovává rovnováhu mezi vůní a chutí, která může obohatit různé pokrmy, aniž by přehlušila jejich původní chuť.