Příběh, který začíná dvěma bratry, před více než sto lety. V malé vesnici na severní Sardinii. V roce 1919 začali bratři Giommaria a Francesco Pinna podnikat jako obchodníci v Thiesi na severu Sardinie. Sýry Pecorino, zejména Pecorino Romano, jsou velmi žádané v Itálii, kteří emigrovali do Ameriky, Sardinie se svou zemědělskou tradicí má co nabídnout.
Příběh, který začíná dvěma bratry, před více než sto lety. V malé vesnici na severní Sardinii. V roce 1919 začali bratři Giommaria a Francesco Pinna podnikat jako obchodníci v Thiesi na severu Sardinie. Sýry Pecorino, zejména Pecorino Romano, jsou velmi žádané v Itálii, kteří emigrovali do Ameriky, Sardinie se svou zemědělskou tradicí má co nabídnout. Oba bratři znají venkov, chov. Působí jako spojnice mezi mnoha malými mlékárnami a velkými vývozci poloostrova. Začnou se starat o koření přímo ve svých sklepech. Nejde jen o zachování: je to choulostivý a obtížný proces, který dává pecorinu svůj charakter. Oba bratři ještě nemají vlastní mlékárnu, ale to už je jejich sýr.
Ovčí sýr zraje 20-25 dní. Má trvalou intenzivní mléčnou vůni, jemnou konzistenci, sladkou a rafinovanou chuť. Představuje perfektní rovnováhu mezi chutí a čerstvostí. V tomto případě je vůně ovčího mléka posílena charakteristickou a podmanivou chutí šafránu a černého pepře. Výsledkem je chutný a překvapivý sýr. Kůra je díky typické šafránové barvě tmavě žlutá.
Polotučný ovčí sýr s intenzivní vůní a obzvláště výraznou chutí, je typickým sýrem sardinské mléčné tradice. Kůra je hladká, intenzivní žlutá, na povrchu ošetřená olivovým olejem.
VyrábÍ se podle starodávných tradic na salaších Sardínských kopců, mléko které se na něj používá není podrobeno pasterizaci, aby lépe uchovalo vysoké nutriční hodnoty mléka. Je to kompaktní sýr s charakteristickou uzenou vůní, kořenitou a pikantní chutí. Má typický tvar s vrásčitou nahnědlou kůrou. Díky uzení a úpravě ol. olejem během výroby.