- VELKOOBCHOD
- ZNAČKY
-
Potraviny
-
Těstoviny
- Sýry a mléčné produkty
- Maso a uzeniny
- Olivy
- Olej a ocet
- Káva, sladké a ořechy
- Rajčatové produkty
- Koření
- Mořské plody
- Speciality
- Rýže a luštěniny
- Bramborové noky
- Dresinky a pesta
- Houby a lanýže
- Nakládané potraviny
- Ovoce
- Mouka
- Dezerty
- Polévky
- Pečivo
- Pro pizzerie
-
Těstoviny
- Sýry
- Maso a uzeniny
- Vína
- Alkohol
- Kontakt
Seznam produktů značky ZANIN 1895
V polovině 18 století, Bortolo Zanin zakládá rodinou destilérii v místě zvaném Locanda v regionu Veneto. První produkty jsou připravovány v malé ručně vyrobené destilační koloně a vůbec celý složitý proces výroby je ruční. První grappy jsou připravovány z matoliny vinných hroznů, zbylé po výrobě vína. Bortolo Zanin, podle něhož tzv. „Spirito bianco“ (bílá grappa) dokáže zahřát tělo i duši, dodává destiláty do okolních restaurací, ale také pro své přátelé a okolních měst.
V polovině 18 století, Bortolo Zanin zakládá rodinou destilérii v místě zvaném Locanda v regionu Veneto. První produkty jsou připravovány v malé ručně vyrobené destilační koloně a vůbec celý složitý proces výroby je ruční. První grappy jsou připravovány z matoliny vinných hroznů, zbylé po výrobě vína. Bortolo Zanin, podle něhož tzv. „Spirito bianco“ (bílá grappa) dokáže zahřát tělo i duši, dodává destiláty do okolních restaurací, ale také pro své přátelé a okolních měst.
Přibližně v roce 1895 je výroba rozšířena a na místo Spirito bianco, vzniká grappa „Cavallina Bianca“ (bílý koník který se také stává symbolem podniku), pojmenována díky velké vášni, kterou chová sám Bortolo ke koním. Ostatně koně jsou tou dobou ještě téměř výhradním dopravním prostředkem. Rozvoj společnosti zastavuje první světová válka a budova destilérie Locanda se stává útočištěm odbojových skupin. Ve čtyřicátých letech minulého století se Bortolo dočkal narození syna Rina Zanin, který pokračoval v rozvoji společnosti Zanin a nezbytně rozšířil výrobu o brandy, a ovocné likéry.
V letech sedmdesátých, se i Rino stává otcem a jeho syn Fausto pokračuje v rodinné tradici pálení destilátů. Také on nadále rozšiřuje působení společnosti a paletu produktů a jako první začíná vyvážet své produkty mimo hranice Italského státu. V současné době se na vedení společnosti podílejí Rinova dcera Alesandra s manželem Masimem a její bratt Pietro, Destilérie Zanin, díky vysoké kvalitě svých produktů získává i prestižní certifikát ISO.
Zanin vyrábí své produkty pot třemi značkami. Historické se stahem k rodinné tradici pod jménem Zanin, Monte Sabotino, se vztahem k lokalitě a místu svého původu a Via Roma, reprezentující řadu s důrazem na jemnost a eleganci. Celkový export do patnácti zemí světa dosahuje 12% celkové produkce, zbytek zůstává na Italském trhu, se stále velkou popularitou a důvěrou ke jménu Zanin. V každém produktu nesoucím toto jméno naleznete čtyři generace těch, pro které se příprava destilátů a likérů, stala něčím víc než jen prací.
Omlouváme se za nepříjemnosti.
Najděte znovu to, co hledáte