Příběh vinařství Ermes má kořeny v nedávné minulosti, jež byla postihnuta ničivým zemětřesením a následnou rekonstrukcí. Během noci mezi 14. a 15. lednem 1968 zničilo ničivé zemětřesení část malých měst v belickém údolí, jako jsou: Gibellina, Salaparuta, Poggioreale, Partanna, Santa Ninfa, Salemi, Santa Margherita z Belice, Montevago a Sambuca.
Příběh vinařství Ermes má kořeny v nedávné minulosti, jež byla postihnuta ničivým zemětřesením a následnou rekonstrukcí. Během noci mezi 14. a 15. lednem 1968 zničilo ničivé zemětřesení část malých měst v belickém údolí, jako jsou: Gibellina, Salaparuta, Poggioreale, Partanna, Santa Ninfa, Salemi, Santa Margherita z Belice, Montevago a Sambuca. Ze stejné země, kde bylo tolik vzato, se skupina mladých pěstitelů hroznů rozhodla začít znovu a vydala se na cestu evoluce. V roce 1998 bylo uskutečněno sociální a ekonomické vykoupení zakládáním vinařství Ermes, jehož sídlo se nachází v srdci Belického údolí, mezi obcemi Gibellina a Santa Ninfa. V srdci Sicílie, s jedinečným územím charakterizovaným odlišným mikroklimatem a půdami různého geologického původu. Vinařství pracuje v rámci ekologického pěstování s nejvýznamnějšími a uznávanými původními odrůdami, jako jsou Nero d’avola, Grillo, Catarratto, Inzolia, Zibibbo a Grecanico a také s několika vinice mi s odrůdou Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Frappato, Nerello Mascalese, Sangiovese, Pinot Grigio a Sauvignon Blanc.
Víno zářivě slámově žluté barvy s intenzivní a elegantní vůní zelených jablek a akácie. Víno Inzolia, tradiční sicilské hrozny, je na patře dobře vyvážené, s dobrou kyselinkou, svěží dochutí a středomořským charakterem.
Intenzivní fialově-černá barva s fialovými odstíny. Výrazné aroma fialového a černého rybízu obohacené o náznaky lékořice a černého pepře. V chuti je plné a taniny jsou dobře vyváženy kulatým tělem s kouřovým a kořeněným koncem.
Tmavě červená barva s fialovými tóny. Nos poskytuje směs červené třešně a maliny. Chuť je věrná nosu s primární chutí červených bobulovin a minerální kyselinkou. Střední profil je zaoblen jemnými taniny a ovocným závěrem.
Quattro Quarti je jedinečné víno, výraz různých území s různými klimatickými vlastnostmi, které vystihují ryzí sicilský charakter a rozmanitost, pomyslnou mozaiku identity, chcete-li. V rozmanitosti 4 teritorií kde se pěstuje Nero d'Avola pro toto víno, leží jeho velká enologická komplexnost. Barva je červená s intenzivní fialovou tóninou. Na patře představuje zajímavou paletu zralých červených plodů, s elegantní a sametovou chutí a v závěru zahrají měkké taniny. V ústech zanechává příjemný pocit koření středomoří a nádech kakaa.
Quattro Quarti je jedinečné víno, výraz různých území s různými klimatickými vlastnostmi, které dávají vyniknout lokálnímu charakteru ostrovních vín. V rozmanitosti 4 teritorií, kde se pěstuje toto Grillo, leží jeho velká enologická komplexita. To vyjadřuje typicky elegantní středomořská paleta vůní a chuti s nuancemi citrusových plodů, broskví a bílých květů. V ústech je víno svěží, intenzivní s dobrou kyselinkou a svěží dochutí.