Vinařství Astoria vzniká jako mladá společnost v roce 1987 jako projekt Paula a Giaorgia Polegato, kteří pocházejí z rodiny s velmi bohatou vinařskou historií. Vína pod jménem Astoria,,především pak ta šumivá, se velmi brzy proslavily v širokém okolí. V současné době jsou nedílnou součástí vysoké gastronomie v mnoha zemích nejen evropy.
Vinařství Astoria vzniká jako mladá společnost v roce 1987 jako projekt Paula a Giaorgia Polegato, kteří pocházejí z rodiny s velmi bohatou vinařskou historií. Vína pod jménem Astoria,,především pak ta šumivá, se velmi brzy proslavily v širokém okolí. V současné době jsou nedílnou součástí vysoké gastronomie v mnoha zemích nejen evropy. Astoria vlastní čtyřicet akrů půdy v jedné z nejkrásnějších vinařských oblastí Itálie, proslavené svým vlídným klimatem a neopakovatelnou harmoničností vinic. Vína z Valdobbiadenne jsou proslulá prakticky v celém světě. Za svá vína získala společnost Astoria desítky ocenění na světových vinařských soutěžích. V současné době nabízí jak vína tradiční, připravovaná dle letitých zkušeností, ale také velmi moderní vína, oslovující především mladší generace. Jako velmi důležité pro kvalitu vín považuje společnost Astoria používání moderních technologií a neustálé zdokonalování se ve svém oboru.
Bílé víno z odrůdy Prosecco s jemnou elegantní perlivostí a podmanivou ovocnou vůní citrusů a bílých plodů. Na chuti příjemně vyvážené s dobrou svěží kyselinkou a velmi elegantním projevem. Je lehké a osvěžující s jemným a hladkým perlením, neboť se jedná o víno kategorie frizzante, které obsahuje méně CO2.
Bílé šumivé víno z odrůdy Prosecco z historických vinic v okolí vesničky Valdobbiadene s intensivním podmanivým perlením. Na vůni, stejně tak i chuti dominují elegantní tóny melounu a broskví s velmi jemným náznakem kvasnic, typických pro toto víno. Je velmi elegantní s krémovým saténově jemným perlením, které při nalití vytváří charakteristický mousse.
Šumivé víno slonů, místní varianty bílých vinic typických pro Treviso a okolí. Jemně zrnitá perla dává vyváženost vyvážené kyselosti, která podtrhuje celkovou svěžest vína. Vyvážený poměr cukru k cukru vás vyzývá k kombinování fresek s asijským kakaem.
Šumivý nápoj z hroznové šťávy a CO2 . Vůně po hroznech s jemnou nasládlou chutí, která je doprovázena příjemnou kyselinkou. Nápoj působí svěže a velmi lehce. Hrozny jsou z vinic certifikovaných jako organická produkce.
Bílé víno z odrůdy Prosecco s jemnou perzistentní perlivostí a bohatou éterickou vůní s tóny typických kvasnic a čerstvého ovoce. Barva je slámově zlatá se zelenkavými odlesky.
Bílé šumivé víno s velmi elegantním a trvalým vínem. Vůně je bohatá na ovoce. Chuť je osvěžující a plná života. Vynikající víno pro všechny příležitosti díky nízkému obsahu alkoholu o 9,5%.
Bílé šumivé víno odrůdy Glera z certifikované organické produkce s velmi elegantní a perzistentní perlivostí. Na vůni velmi bohaté na ovoce, zejména broskve a meruňky. V chuti osvěžující a plné života. Velmi příjemné víno pro všechny příležitosti s velmi jemným a hebkým perlením.
Bílé šumivé víno s velmi elegantním a trvalým vínem. Aroma je bohatá na ovoce, zejména broskve a meruňky. Chuť je osvěžující a plná života. Velmi příjemné víno pro každou příležitost s velmi měkkou a měkkou perlou a živou úpravou.
Toto jedinečné Prosecco pochází z kopců zóny Asolo. Jedná se o víno v kategorii extra brut, tedy velmi suché, které vyniká brilantní svěžestí. Aroma je lehce minerální s tóny bílého ovoce a jablek. V chuti je pak čerstvé s jemnou perličkou a pikantní kyselinkou, která vybízí k dalšímu napití. Je elegantní, ovocné a suché.
Šumivé víno vyrobené z aromatické odrůdy moscato. Barva je zlatavá. Aroma je velmi výrazné nasládlé s nádechem velmi zralého ovoce, zejména broskví s nádechem florálních tónů typických pro odrůdu muškát. V chuti velmi jemné s elegantním perlením a vyváženou kyselinkou a cukrem.
Bílé víno produkované z odrůd sauvignon, chardonnay a místní speciality incrocio manzoni 6.0.13. Barva vína je slámově žlutá s brilantní jiskrou. V aroma převládá zralé ovoce s tropickým nádechem. V chuti je suché, jemné a čerstvé.
Bílé víno z odrůdy sauvignon. Barva vína je slámově žlutá s odlesky zelené. Buket je typický pro sauvignon s nádechy exotického ovoce, pepře a rajčatové trávy. V chuti je suché čerstvé s dobrou kyselinkou a zároveň jemné.
Lehký a jemný pinot rubínové lehké rubínové barvy. V aroma je intensivní a s nádechem bobulového ovoce, zejména jahod a malin. V chuti je jemný a lehký, zároveň svěží a harmonický.
Merlot výrazné rubínové barvy s odlesky fialové. Aroma je intenzivní s tóny červeného bobulového ovoce a sladkého koření. V chuti je plné a mohutné s vynikající intensitou a strukturou.
Suché Prosecco s nádechem bílého ovoce a lehkou stopou po minerálech. Je jemné s výbornou svěžestí a jemnou krémovou perličkou. V chuti je osvěžující, jemné a příjemně suché s typickými ovocnými tóny.
Růžové perlivé víno produkované z klasických benátských odrůd. Má jemnou pudrovou růžovou barvu. Perlení je jemné a hladké díky dlouhému procesu druhotné fermentace. Aroma je jemné s tóny ovoce a bílých květin. V chuti je suché, plnějšího charakteru s delikátním aroma a svěžestí.
Bílé víno z odrůdy Prosecco s jemnou perzistentní perlivostí a bohatou éterickou vůní s tóny typických kvasnic a čerstvého ovoce. Barva je slámově zlatá se zelenkavými odlesky.
Bílé víno z odrůdy Prosecco s jemnou perzistentní perlivostí a bohatou éterickou vůní s tóny typických kvasnic a čerstvého ovoce, zejména pak broskví a meruněk. Barva je slámově žlutá se zelenkavými odlesky. V chuti je čerstvé, ovocné s jemným perlením.
Šumivé víno slonů, místní varianty bílých vinic typických pro Treviso a okolí. Jemně zrnitá perla dává vyváženost vyvážené kyselosti, která podtrhuje celkovou svěžest vína. Vyvážený poměr cukru k cukru vás vyzývá k kombinování fresek s asijským kakaem.
Klasické šumivé víno vyráběné druhotným kvašením v nerezových tancích čistě z odrůdy Ribolla Gialla, která je typická pro oblast Friuli. Víno je ovocné s tóny citrusů a bílých broskví. V chuti je svěží s dobrou kyselinou a jemným perlením. Ideální je jako aperitiv, ke klasickým antipasti, rybím pokrmům nebo těstovinám.