Bertani je historickým vinařstvím, jehož vznik se datuje v roce 1857. Založili ho bratři Giovan Battista a Geatano Bertani severně od Verony v Quinto di Valpantena. Geatano byl expertem v oblasti produkce vína. Své zkušenosti získával ve Francii, kde se učil mimo jiné i od profesora Guyota, jež dodnes považován za jeden z největších mozků v oblasti vinařství. Tyto zkušenosti ho vedly k tomu, že vždy využíval moderní techniky, ať ve vinici nebo ve sklepě. Velké investice proběhly zejména v oblasti lahvování vína, což v dané době nebylo běžné. Oba bratři ale rychle pochopili, že právě zde je velký potenciál. Proto vesměs velmi brzy byla vína se značkou Bertani vyvážena i do Spojených států, kde již koncem 19. století měla již své ustálené místo v povědomí příznivců dobrých vín. Kvalita patřila vždy k symbolům rodiny Bertani.
Bertani je historickým vinařstvím, jehož vznik se datuje v roce 1857. Založili ho bratři Giovan Battista a Geatano Bertani severně od Verony v Quinto di Valpantena. Geatano byl expertem v oblasti produkce vína. Své zkušenosti získával ve Francii, kde se učil mimo jiné i od profesora Guyota, jež dodnes považován za jeden z největších mozků v oblasti vinařství. Tyto zkušenosti ho vedly k tomu, že vždy využíval moderní techniky, ať ve vinici nebo ve sklepě. Velké investice proběhly zejména v oblasti lahvování vína, což v dané době nebylo běžné. Oba bratři ale rychle pochopili, že právě zde je velký potenciál. Proto vesměs velmi brzy byla vína se značkou Bertani vyvážena i do Spojených států, kde již koncem 19. století měla již své ustálené místo v povědomí příznivců dobrých vín. Kvalita patřila vždy k symbolům rodiny Bertani. I proto již v roce 1870 bylo jejich vinařství ikonickým podnikem nominovaným místní zemědělskou universitou. Kvalita místních vín si získala takový ohlas, že se dokonce Soave Bertani objevilo na menu anglického královského Dvora v roce 1937. V polovině 20. století, když rodina zakoupila statek Tenuta Novare, tak jejich příběh kvality pokračoval dále uplatněním veškerých doposud získaných zkušeností. V roce 1958 uvedli první ročník dnes již legendárního vína Amarone. Dnešní vinařství Bertani čítá přibližně 200 hektarů vinic v nejlepších oblastech v okolí Verony. I nadále ve vinařství pokračuje respect k tradici, která se obratně potkává s inovací, jež je symbiózou, která napomáhá získávat vína té nejvyšší kvality. To je rovněž fundamentálním principem vinařství Bertani.
Víno slámově žluté barvy se zelenkavými odlesky. Typicky bohaté aroma odrůdy Sauvignon blanc s tóny zralých broskví, citrusů, šalvěje, zeleného pepře a bezového květu. Pinot naopak dominuje chuti. Je vyvážené a velmi osvěžující se skvělou a živoucí kyselinkou.
Víno blyštivé žluté barvy s odlesky zlaté. V nose intenzivní, strukturované s florálními tóny a náznakem angreštu, broskve a meruňky. V chuti je doslova vibrující s dobrou kyselinkou a ovocným charakterem. Je plnější a strukturované s dlouhou dochutí.
Ripasso je starodávná metoda výroby vína, která vytváří komplexní a strukturované víno. Barva vína je fialová s rubínovými nuancemi. Vůně je velmi charakteristická s tóny zralých bobulí, ostružin, černého rybízu a zralých černých třešní. Chuť je vyvážená, živá a plná s delší dochutí a dobrou tříslovinou.
Due Uve je víno rubínově červené barvy s tóny zralých plodů, na patře měkké a teplé, s příjemnou ovocnou chutí a vyváženou kyselinkou. Velmi jemné a elegantní.
Klasické růžové víno z oblasti Gardského jezera. Barva tónu litchi. Aroma je čerstvé a připomíná grepy a višní. V chuti je svěží s nádechem višní a citrusů, je jemné s dobrou kyselinkou. Elegantní a vyvážené letní růžové víno.
Víno granátově syté barvy, silné vůně připomínající višně, švestky, vanilku a rebarboru. Hrozny, které se používají k výrobě, se nechávají 120 dní sušit, aby dosáhly vyšší koncentrace. V paletě vůní najdete i tóny ořechů, čajových lístků a sladkého koření. V chuti je víno velmi výrazné s minerálním charakterem, ovšem koncentrované s náznaky červeného bobulového ovoce a vanilky. Je dlouhé, plné s jemnými tříslovinami a harmonickou kyselinkou. Velké víno.
Plné a bohaté víno intenzivní červené barvy s odlesky fialové. Aroma je velmi intenzivní po vyzrálých černých třešních a višních, lesního ovoce a sladkého koření s nádechem ušlechtilého dřeva. V chuti je velmi plné s bohatou tříslovinou. Je mocné a velmi dlouhé v chuti s tóny vyzrálého ovoce a dřeva. Elegantní a mocné meditativní víno.