Historie rodiny Bava začíná v Cocconato, vesnici, která se prudce tyčí do svahů Monferrato Astigiano. Rodina Bava pěstuje na tomto území vinnou révu od roku 1600 a v roce 1911 zde rodina postavila svůj první vinný sklep. Od té doby prošlo více než sto ročníků, přičemž šest generací jedna za druhou. Nejlepší Bava Barberas jsou světově proslulí díky své vysoké kvalitě.
Historie rodiny Bava začíná v Cocconato, vesnici, která se prudce tyčí do svahů Monferrato Astigiano. Rodina Bava pěstuje na tomto území vinnou révu od roku 1600 a v roce 1911 zde rodina postavila svůj první vinný sklep. Od té doby prošlo více než sto ročníků, přičemž šest generací jedna za druhou. Nejlepší Bava Barberas jsou světově proslulí díky své vysoké kvalitě. Dnes se toto rodinné panství rozkládá v Monferratu a Langě s padesáti hektary vinic a dvaceti hektary přírodních polí a lesů obdělávaných se stejným vědomím, péčí a pozorností starých časů, což vede k udržitelnému zemědělství se sníženým dopadem na životní prostředí. Při procházce po bávských vinicích si všimnete odřezků trávy a prořezů používaných jako přirozená hnojiva, pólů, které jsou výhradně vyrobeny ze dřeva pocházejícího z obnovitelných lesů nebo zatravňování mezi řádky vinné révy, což nejen pomáhá předcházet erozi půdy, ale také slouží jako důkaz, že se nepoužívají žádné hebicidy.
Červené víno z odrůdy Barbera, jenž je tradiční a nejvíce rozšířenou révou v Piemontu. Rubínové barvy, ovocné chutě po třešních a švestkách. Dozrává 12 měsíců ve francouzských sudech barrique a dalších 12 měsíců v lahvi. Chuť je plná, přetrvávající, připomíná sladké červené ovoce, eukalypt a mentol.
Moscato nejvyšší kvality, barvy světlého zlata. Komplexní omamné aroma připomíná nejrůznější ovoce, broskve, meruňky a jiné zralé ovoce. V chuti svůdně nasládlé s osvěžující a živoucí perličkou, která jen zlehka pohladí na patře. Vyvážená kyselinka uzavírá harmonii osvěžujících chutí. Excelentní!
Víno připravené z tradiční regionální odrůdy Cortese , světle žluté barvy a jemné vůně po žlutých melounech, s bylinkovo-květinovým aroma. Víno je velmi suché s delikátní a svěží chutí, harmonické s dobrou strukturou. Podléhá přesným pravidlům pro způsob a místo pěstování a přípravy, jenž mu zajišťuje jeho jedinečnost.
Barbaresco granátové barvy. Aroma je komplexní intenzivní s tóny bobulového ovoce, dřeva. Zráním přechází do lanýžových tónů a tónů podhoubí. V chuti velmi plné strukturované s hutným taninem a kyselinkou. Těžké, plné víno s velmi intenzivní chutí a dlouhým dozvukem.