Na žádném jiném místě farmářské tradice a inovace se dokonale nekombinují jako ve sklepě. Zde se celé hrozny vyloží na linku, která je schopna automaticky oddělit všechny zelené části, které destemmer není schopen odstranit. Důkladná péče ve vinici se přenáší do sklepa. Výsledek? Jediné, co musíte udělat, je otevřít láhev Caparzo a najdete veškerou péči a pozornost rituálu, který se rok co rok opakuje.
Na žádném jiném místě farmářské tradice a inovace se dokonale nekombinují jako ve sklepě. Zde se celé hrozny vyloží na linku, která je schopna automaticky oddělit všechny zelené části, které destemmer není schopen odstranit. Důkladná péče ve vinici se přenáší do sklepa. Výsledek? Jediné, co musíte udělat, je otevřít láhev Caparzo a najdete veškerou péči a pozornost rituálu, který se rok co rok opakuje. “Počátky placeného jména Caparzo jsou stále neznámé. Podle některých lidí by název měl být odvozen, jak ukazují starověké mapy, z Ca 'Pazzo ; podle jiných by měl tento termín pocházet z latiny Caput Arsum a měl by označovat „místo dotčené sluncem.“ Počátek historie Caparza sahá až do konce šedesátých let, kdy skupina přátel, která měla ráda Toskánsko a víno, koupili starou zříceninu s vinicemi v Montalcinu. Jsme na úsvitu Brunello di Montalcino, asociace byla právě založena a producentům-stáčírnám je jen 13. Statek byl zrekonstruován, modernizován a nové vinice byly vysázeny. Za krátkou dobu se Caparzo dokázalo prosadit na trhu Brunello. Od prvních řad vinic a od prvních sklepních zážitků uplynulo třicet let. V roce 1998 došlo na statku k obratu, když Elisabetta Gnudi Angelini purchasea sed Caparzo. Okamžitě uskutečnila své cíle: spojit tradici s inovacemi a vytvořit vysoce kvalitní víno, vyjádření vynikajícího teritoria, za pomoci svého syna Igina a dcery Alessandry.
Bezesporu jedno z největších vín Itálie. Brunello bylo prvním vínem, které získalo zařazení DOCG. Barva vína je tradičně granátově červená s lehkými pablesky oranžové. Bohaté aroma připomínající především bobulové ovoce. V chuti suché, hřejivé a dobře strukturované. Velice dlouhé, tradiční Brunello.
Víno intenzivní rubínové barvy, voní po ovoci, lesních plodech, tabáku a kůži. Hrozny pocházejí z CRU vinice La Caduta, jež tradičně dává nejvyšší kvalitu Sangiovese pro produkci vín Rosso di Montalcino z vinařství Caparzo. Zraje 12 měsíců v dubových sudech o objemu 700l a dále 12 měsíců v lahvi. Chuť je suchá a plná, přetrvávající v ústech, s dobře vyrovnaným obsahem tříslovin. Je dlouhé a pevné s vynikající tříslovinou. Klasické Rosso di Montalcino, které sahá na úroveň Brunella.