Defendi vyrábí své sýry takto, prostě dobře, není třeba nic přidávat. Musíte je ochutnat, abyste pochopili, co znamená více než 150 let zkušeností, kde se práce mlékaře stala mistrovstvím, uměním, které se má učit a předávat. Všechny sýry Defendi, od Gorgonzola DOP po Taleggio DOP, jsou harmonií chutí, nevyhnutelným výsledkem, který vychází z moudrosti těch, kteří vědí, že mají tradici zachovávat, a zároveň touhu experimentovat a inovovat.
Defendi vyrábí své sýry takto, prostě dobře, není třeba nic přidávat. Musíte je ochutnat, abyste pochopili, co znamená více než 150 let zkušeností, kde se práce mlékaře stala mistrovstvím, uměním, které se má učit a předávat. Všechny sýry Defendi, od Gorgonzola DOP po Taleggio DOP, jsou harmonií chutí, nevyhnutelným výsledkem, který vychází z moudrosti těch, kteří vědí, že mají tradici zachovávat, a zároveň touhu experimentovat a inovovat. Bylo to v roce 1865, kdy Pietro Defendi, povolání mlékař, začal s vášní připravovat první sýr pomocí mléka ze své vlastní usedlosti. Více než 150 let uplynulo z otce na syna a společnost Defendi Dairy, provozovaná čtvrtou generací rodiny, je dnes moderní a technologickou společností. Od nejranějších řemeslných produkcí se s odhodláním a nadšením věnoval snaze o dokonalost ve zpracování tradičních lombardských sýrů, vyráběných s hrdostí těch, kteří nezapomínají na starodávné tradice, jak by si přál její zakladatel.
Čtyřhranný sýr o váze cca 2kg je typický měkký sýr z kravského mléka z lombardských provincií. Na jeho typické hnědé kůře se snadno tvoří plíseň, přímo pod kůrou je těsto měkké a slámově žluté. Uvnitř je sýr kompaktní, křehký a má bělavou barvu. Sýr je vhodný k polentě a zralým hruškám na závěr večeře. Doba zrání je nejméně 1 měsíc. Označení D.O.P si Taleggio nese od roku 1988.
Gorgonzola je prastará sýrová specialita, která původně pochází z lombardského městečka Gorgonzola. Označení D.O.P si nese od roku 1953. Výborně se hodí k vejcím, polentě a ořechům. Omáčky a krémy lze skvěle dochutit právě gorgonzolou.
Gorgonzola je prastará sýrová specialita, která původně pochází z lombardského městečka Gorgonzola. Označení D.O.P si nese od roku 1953. Výborně se hodí k vejcím, polentě a ořechům. Omáčky a krémy lze skvěle dochutit právě gorgonzolou.
Fontina je zrající středně měkký sýr z nepasterizovaného mléka z italské oblasti Aosta. Struktura těsta je krémová, pevná, hladká a pružná. Sýr je vhodný kombinovat s vínem Nebbiolo.