Byl to rok 1946, kdy Gottfried Roner začal destilovat a umístil první destilaci do rodinného domu. Destilace je starověké umění, které má kořeny v magické tradici alchymie a které je součástí rolnické tradice v Alpách.
Po prvních úspěších získaných při výrobě grappů se Gottfried, vášnivý pro svou zemi a její plody, rozhodl obohatit svou produkci: macerací, jako obvykle, v kořenech grappy a bobulích okolních lesů, získal hořec a jalovec likéry a borůvky, které dodnes patří mezi vlajkové lodě palíren Roner.
Byl to rok 1946, kdy Gottfried Roner začal destilovat a umístil první destilaci do rodinného domu. Destilace je starověké umění, které má kořeny v magické tradici alchymie a které je součástí rolnické tradice v Alpách.
Po prvních úspěších získaných při výrobě grappů se Gottfried, vášnivý pro svou zemi a její plody, rozhodl obohatit svou produkci: macerací, jako obvykle, v kořenech grappy a bobulích okolních lesů, získal hořec a jalovec likéry a borůvky, které dodnes patří mezi vlajkové lodě palíren Roner.
V polovině šedesátých let vstoupili do společnosti Andreas a Guenther Roner, silní nejen z toho, že vyrostli mezi statickými snímky, ale také požehnáni štěstím, že zdědili výjimečný nos svého otce, jehož růst se zrychlil.
Andreas Roner hraje nejprve roli generálního ředitele a poté předsedy. Guenther Roner je vedoucí výroby a viceprezident.
V roce 1965 byla postavena nová palírna grappa. V roce 1972 byl přidán ovocný lihovar, stáčírna a kancelářský prostor. V roce 1989 byla výroba rozšířena. V roce 1998 byl postaven s analytickou laboratoří. V roce 1999 rodina Ronerů koupila vinařství Ritterhof, které se nachází v 1 Della Strada del vino v Caldaru. Za 10 let Ludwig Kaneppele, ředitel vinařství a manžel Karin Roner, přeměnil malé vinařství na společnost excelence.
Plná grappa z červených hroznů s intensivním aroma s náznaky ušlechtilého dřeva. Na chuti výrazná s pevným tělem a ovocným pozadím. Pozvolná dochuť je doprovázena množstvím rozmanitých chutí.
Průzračná čirá grappa připravená z odrůdy Gewürztraminer . Díky té nejvyšší kvalitě révy, která pochází ze samého srdce Jižního Tyrolska, městečka Termeno- Tramín , z místa zvaného Strada del Vino, je tato grappa skutečně výjimečná. Bohaté nezaměnitelné aroma tramínu se středně plným tělem je zakončen nekonečnou sametovou dochutí.
Čirý destilát z vyzrálých a vypeckovaných hrušek, dvakrát destilovaný ve vodní lázni. Destilát s jemným autentickým aroma po sladkých máslových hruškách, s hřejivou chutí a elegantním dozvukem. Přísný výběr těch nejlepších plodů nabízí ve velmi omezeném množství zcela jedinečný požitek.
Čirá grappa s jemným ovocným aroma. Na chuti sametově jemná, s plným tělem a pozvolnou dochutí. Grappa, jež ztělesňuje lehkost a eleganci bílých hroznů.
Zlatavý destilát s intensivním aroma vyzrálých jablek, s jemným nádechem koření a ušlechtilého dřeva. Na chuti výrazný, s nezaměnitelným charakterem, přece však jemný s pozvolnou hřejivou dochutí.Zlatavý destilát s intensivním aroma vyzrálých jablek, s jemným nádechem koření a ušlechtilého dřeva. Na chuti výrazný, s nezaměnitelným charakterem, přece však jemný s pozvolnou hřejivou dochutí.
Grappa s čirou průzračnou barvou a jemným, ale intensivním aroma s tóny peckovin. V chuti elegantní a hřejivá s pozvolným dozvukem. Základní grapp s noblesou jednoduchosti.
Loupaný zralý hruškový destilát na vodní lázni. Je destilovaný z jemného autentického parfému hrušek se sladkým máslem. Chuť dává teplé a elegantní dozvuky.
Nerezové tanky. Destilace obou odrůd probíhají odděleně a velmi pomalu. Přibližně po desetiměsíčním zrání, kdy je nežádoucí alkohol odpařen, jsou obě pálenky harmonicky sceleny pod názvem La Morbida - jemná.
Bombardino je tradiční, známý a oblíbený likér s rumem. Pochází z jihu Tyrolska, z městečka Termeno - Termeno, z rodinné palírny RONER. Bombardino je nápoj s 18% alkoholu, podávaný teplý nebo horký, ale nevařený. K zjemnění můžete použít přiměřené množství šlehačky nebo smetany nebo ho podle chuti jemně zředit mlékem. Bombardino je ideální způsob, jak se zahřát nebo si užít chladné dny na horách. Podávejte zahřáté ve sklenici zdobené šlehačkou v přiměřeném množství podle vašeho uvážení.
Bylinný likér, připravovaný z tajné směsi mnoha horských bylin, trav a koření, dle prastaré klášterní, pečlivě střežené receptury. Alpler není jen hořký likér, Alpler je tělnatý, skutečně velmi hořký, suchý, bez přidaného cukru, s ověřenými léčivými účinky nejen na zažívání. Po právu je tento likér historicky nazýván elixír dlouhého života.