Naše společnost, která se narodila v typické oblasti pro výrobu pancetty a coppy, absorbovala to nejlepší z této země Pádu a cenila si zvyky a rolnické kultury. I když je dnes trh stále náročnější a technologie sofistikovanější, mají naše výrobky stejnou chuť a stejnou bohatost vůně minulosti, v souladu s platnými hygienickými předpisy. Za zásluhy toho všeho je jistě třeba připsat schopnosti a zkušenosti našich mužů, kteří dokázali vhodným využitím nejmodernějších technologických nástrojů spojit minulost a přítomnost, tradici a modernost.
Naše společnost, která se narodila v typické oblasti pro výrobu pancetty a coppy, absorbovala to nejlepší z této země Pádu a cenila si zvyky a rolnické kultury. I když je dnes trh stále náročnější a technologie sofistikovanější, mají naše výrobky stejnou chuť a stejnou bohatost vůně minulosti, v souladu s platnými hygienickými předpisy. Za zásluhy toho všeho je jistě třeba připsat schopnosti a zkušenosti našich mužů, kteří dokázali vhodným využitím nejmodernějších technologických nástrojů spojit minulost a přítomnost, tradici a modernost. Salumificio il Colle, narozen v roce 1978, se v posledních desetiletích kvalifikoval jako společnost specializovaná na výrobu pancetty, která od svého založení rozvíjí své podnikání ve jménu „tradice a kvality“. Silná konsolidace produkovaných objemů je výsledkem této politiky, která dokázala účinně kombinovat řemeslnou tradici Piacenza s nejmodernějšími výrobními technologiemi: pečlivý výběr surovin, přísné používání technik zpracování a systematické a vhodné koření produktu je klíčem k růstu v posledních letech. Od konce roku 2006 se Salumificio il Colle stala součástí skupiny Valtidone, což je další prvek růstu na produkční a komerční úrovni. Produkční společnost se specializuje na výrobu dvou ze tří produktů Piacenza PDO, coppa a pancetta. V průběhu let byly zavedeny moderní techniky, které umožnily zvýšit výrobní kapacitu při zachování a respektování tradičních metod kultury Piacenza v souladu s vysokými standardy kvality.
Rolovaná sušená slanina z vepřového masa. Pancetta se podává buď jako čerstvá krájená na velmi tenké plátky s pečivem, nebo se krájí na kostičky, které dodají chuť omáčkám k těstovinám a jsou základem těstovin carbonara.