Grandi Salumifici Italiani zahrnuje mnoho zkušeností různých značek, z nichž každá se vyznačuje výběrem produktů bohatých na tradici, péči a vášeň. Označení CHOP a CHZO a exkluzivní recepty činí z Grandi Salumifici Italiani a jejích značek měřítkem pro kvalitní italské delikatesy. Ze země bohaté na gastronomickou kulturu pocházejí produkty Masters, maso Casa Modena deli. Nabízejí jedinečné příchutě, výsledek místních odborných znalostí, zkušeností s výrobou s dlouhou historií a typické emilianské touhy spojit tradici s nádechem inovace. Takto jsme vytvořili šunku Cotto di Famiglia, mortadellu „Goduriosa“, řadu italských uzenin Storie di Sapori a řadu Liberamente se sníženým obsahem tuku. A samozřejmě legendární Teneroni.
Úspěch Grandi Salumifici Italiani je založen na talentu pracujících lidí a silných a sdílených hodnotách. Flexibilita, kreativita, rychlost a dostupnost změn, spolu s odhodláním, nadšením a kompetencemi jsou charakteristickými znaky našich lidí. Jsme mezinárodní společnost s kořeny v srdci Itálie: pracovat ve společnosti Gsi znamená být součástí velké skupiny, která stále více působí na globální úrovni, ale pevně zakořeněná na území původu. Všichni sdílíme stejné hodnoty: dodržování pravidel a závazků, bezpečnost potravin, tradice a udržitelnost. Grandi Salumifici Italiani zahrnuje mnoho zkušeností různých značek, z nichž každá se vyznačuje výběrem produktů bohatých na tradici, péči a vášeň. Označení CHOP a CHZO a exkluzivní recepty činí z Grandi Salumifici Italiani a jejích značek měřítkem pro kvalitní italské delikatesy. Ze země bohaté na gastronomickou kulturu pocházejí produkty Masters, maso Casa Modena deli. Nabízejí jedinečné příchutě, výsledek místních odborných znalostí, zkušeností s výrobou s dlouhou historií a typické emilianské touhy spojit tradici s nádechem inovace. Takto jsme vytvořili šunku Cotto di Famiglia, mortadellu „Goduriosa“, řadu italských uzenin Storie di Sapori a řadu Liberamente se sníženým obsahem tuku. A samozřejmě legendární Teneroni.
Pikantní vepřový středně velký salám, jeho tvar je dán tím, že v některých oblastech Itálie, kde je klima teplejší a sušší je obtížné správné zrání; tak lidská vynalézavost překonala překážku tím, že vytvořila zploštělý salám, menšího průměru který tak zajistí jeho stárnutí! Salám má krásnou červenou barvu zvýrazněnou chilli papričkou. Na řezu je mleté maso proložené tukovými kostkami. Vůně je komplexní, kombinuje typické tóny semen fenyklu s intenzivním aroma chilli papričky. Chuť je velmi vyvážená.
Mortadella s pistáciemi patří k nejznámějším italským specialitám. Skládá se z mletého vepřového masa a podlouhlých nudliček tuku, které tvoří její typickou bílou mozaiku. Hmota se narazí do umělého střeva a pak se velice pomalu a šetrně povaří. Mortadella se krájí na velice tenké plátky, protože jedině tak se plně rozvine její aroma. Konzumovat by se měla čerstvá a v co nejkratší době od nakrájení.
Speck di montagna je specialita jižního Tyrolska oblasti Alto Adige a podává se nakrájený na velmi tenké plátky nebo na nudličky. Maso se udí za studena při teplotě do 20 stupňů. Skladujte na vzdušném místě při stálé teplotě.