Antica Riseria Tarantola della Bruciata představuje plavbu, která sleduje všechny kroky, které rýžové zrno podniká na své cestě z polí na stůl. V obchodě na farmě najdete také další produkty, například kamennou mletou kukuřičnou mouku.
Antica Riseria Tarantola je společnost z Albairate v provincii Milán, která od roku 1910 vyrábí různé odrůdy rýže, včetně bio rýže. Tento mlýnek na rýži je považován za jednoho z prvních v Itálii, který získal značku Demeter pro kontrolu kvality pro uvádění organické a biodynamické rýže na trh bez použití chemikálií. Antica Riseria Tarantola produkuje rýži: Carnaroli, Arborio, Řím, Baldo, Padano, Ribe, Balilla, Loto, Drago, Ariente, Tahi Bonet, Vialone nano, Ribe předvařená.
Bílá dlouhá kulatozrnná rýže s vysokým obsahem škrobu, která v průběhu vaření vytváří krémovitost, díky velkému vstřebávání vody. Po uvaření je tato rýže na povrchu jemná a ve svém středu dostatečně pevná – al dente. Díky svým vlastnostem je to jedna z nejrozšířenějších druhů rýže používaných pro přípravu rizota nejen v Itálii.
Bílá krátkozrnná rýže je s vysokým obsahem škrobu podobně jako Arborio, která v průběhu vaření vytváří krémovitost, díky velkému vstřebávání vody. Po uvaření je rýže na povrchu jemná a ve svém středu dostatečně pevná – al dente. Velmi vhodná pro přípravu Italského rizota.