Značky
-
Stačí vstoupit a vůně vás zahalí. Naše sklepy v La Loggia se vyznačují říší chutí a vjemů, které jsou harmonicky kombinovány. Vzácné vůně dřeva, ovoce, květin a různých vůní fascinují a podmaní každého návštěvníka jedinečným, elegantním a překvapivým způsobem.
Není to náhodou. Naše octy jsou vyráběny pouze z italských vín a stejně jako všechna skvělá vína stárnou ve sudech ze slavonského dubu a amerického modřínu: čtyři měsíce pro octy na bílé víno (nejlépe ze Sicílie) a více než rok (někdy dva roky). Zde je tajemství výjimečnosti konkrétního buketu, díky kterému jsou vinné octy Varvello jedinečné. -
Produkty Agostino Recca najdete na místních i zahraničních trzích.
To, co se zrodilo v 30. letech jako malá rodinná firma je dnes jednou z největších společností specializujících se na konzervované ryby v Itálii.
Důraz je zde kladen především na kvalitní zdroje ryb které jsou pečlivě vybrané a kontrolované.
Zpracování ryb stále probíhá podle funkční staré tradiční metody, která zajišťuje velmi vysokou úroveň kvality a čerstvost konečného produktu. -
Je strukturován jako velké odvětví a je uznáván jako mezinárodní realita díky vytváření nových obchodních kanálů a účasti na akcích a veletrzích, které dosahují důležitých cílů v Itálii i v zahraničí; v roce 2000 transformovala přibližně 150 000 metrických centů produktu a od této chvíle je činnost rodiny Rega nezastavitelná.
-
Díky nejmodernějším technickým zařízením a kompetencím svých spolupracovníků Alimenta SpA je schopna nabídnout a vyvinout nejvhodnější řešení pro zákazníky podle jejich potřeb. Kulturou, tradicí a posláním společnosti jsou výrobky balené a uváděné na trh společností Alimenta SpA, zejména sýry, v souladu se všemi evropskými a národními předpisy o hygieně a bezpečnosti.
-
Skutečné tajemství dobrého balzamikového octa spočívá v procesu stárnutí, který nesmí být nikdy spěchán. Lahodnost konečného produktu závisí na jedinečné vůni, která přichází pouze s mistrovským procesem stárnutí. Alis nyní nabízí širokou škálu produktů, včetně balzamikového octa Modena, vinného octa, jednoodrového vinného octa, kořeněných vinných octů, dresinků, extra panenského olivového oleje, kořeněného extra panenského olivového oleje, nakládané zeleniny v oleji a octě, omáček na těstoviny a pestos, slané omáčky, těstoviny, koření, cukrovinky, nápoje a minerální voda, rybí konzervy, rajčatové konzervy, káva, víno a pivo.
-
Již více než 200 let rodina Falorni vyrábí vysoce kvalitní maso a uzeniny v srdci regionu Chianti a předává z otce na syna tajemství starodávných receptů a řemeslných dovedností zpracování. Nerozlučné pouto s naším regionem a kořeny, vyrobené ze skutečných věcí a zdravého životního stylu, nám umožnilo získat řadu ocenění a exportovat naše hodnoty a naše produkty za naše národní hranice.
-
V roce 1971 Arnaldo Caprai, úspěšný obchodník s textilem, koupil usedlost Val di Maggio, aby si splnil svůj dlouholetý sen produkovat víno. Na svém začátku obhospodařoval pouhých 5 hektarů půdy. Jak plynul čas, stále pevněji věřil v obrovský potenciál lokálních odrůd a zejména pak v místní významnou odrůdu Sagrantino, která v této oblasti roste déle než 400 let. Toto jeho přesvědčení ho vedlo k neustálému skupování okolních pozemků.
V roce 1988 začal vinařství řídit jeho syn Marco Caprai, který díky své vášni a rozhodnutí přidal rozhodující energii, která vedla k produkci vysoce kvalitních vín. Od roku 1991 bylo do vinařství mohutně investováno. Zejména pak v oblasti vysazování nových vinohradů, obnovování technologií a do vědeckého výzkumu. Arnaldo Caprai začal spolupráci s Universitou v Milanu a s dalšími institucemi, aby posunul kvalitu své produkce co možná nejvýše. Po několika letech výzkumu určil několik nových klonů odrůdy Sagrantino. Tento výzkum je neustále ze strany vinařství Caprai podporován jak na poli enologie, tak i agronomie. -
Vinařství Ceresa se nachází před věží San Martino v obci Pozzolengo a je ve vlastnictví rodiny Conti, která se s vášní a moudrostí věnuje výrobě vína, věnují maximální pozornost kvalitě a vždy se snaží o dokonalost produktu.
-
V roce 1971 Arnaldo Caprai, úspěšný obchodník s textilem, koupil usedlost Val di Maggio, aby si splnil svůj dlouholetý sen produkovat víno. Na svém začátku obhospodařoval pouhých 5 hektarů půdy. Jak plynul čas, stále pevněji věřil v obrovský potenciál lokálních odrůd a zejména pak v místní významnou odrůdu Sagrantino, která v této oblasti roste déle než 400 let. Toto jeho přesvědčení ho vedlo k neustálému skupování okolních pozemků.
V roce 1988 začal vinařství řídit jeho syn Marco Caprai, který díky své vášni a rozhodnutí přidal rozhodující energii, která vedla k produkci vysoce kvalitních vín. Od roku 1991 bylo do vinařství mohutně investováno. -
Vinařství Astoria vzniká jako mladá společnost v roce 1987 jako projekt Paula a Giaorgia Polegato, kteří pocházejí z rodiny s velmi bohatou vinařskou historií. Vína pod jménem Astoria,,především pak ta šumivá, se velmi brzy proslavily v širokém okolí. V současné době jsou nedílnou součástí vysoké gastronomie v mnoha zemích nejen evropy.
-
Atzei je nejnovějším projektem skupiny Fantini, jež započal před lety v tradičních zónách Sardinie. Záměrem je produkovat autentická vína z lokálních charakteristických odrůd jako je Vermentino a Monica di Sardegna. Saragat je pak jménem řady vín, jež jsou pro Sardinii nejtypičtější, což je podpořeno i obrázkem na etiketě, který symbolizuje tradiční sardské šaty, které ženy dědí po generace.
-
Tajemství Gennara Auricchia, který založil svou společnost v roce 1877 v San Giuseppe Vesuviano poblíž Neapole. Speciální a exkluzivní recept, který dává našemu Provolonu jedinečnou a nezaměnitelnou chuť. Naše hrdost na to nejlepší. Od řemeslného zpracování po péči o výrobek - ve snaze o nejvyšší kvalitu.
-
Na kopci S.Martino della Battaglia nedaleko věže postavené na památku historické události Risorgimento, která vydláždila cestu k sjednocení Itálie, stojí společnost Citari. Oficiální datum jeho založení je 1975, ale jeho historie začíná dřív, protože je to příběh vášně a vazby s půdou, která byla přenášena po celé generace. Ve skutečnosti to byl dědeček Francesco Gettuli, který koupil společnost na území, které dobře znal, protože ho navštěvoval jako dítě kdy doprovázel svého otce. Spojení se zemí, které bylo poté přeneseno na jeho dceru Giovannu a její rodinu: její manžel Ugo Mascini a její děti Maria Giovanna a Francesco. Dnes se starají především o chod vinařství s podporou svého otce, chirurga v důchodu, a za pomoci některých věrných spolupracovníků: Simone Rigon a jeho otce Bruna v doprovodu vinařkou Franceskou Fiorentini.
-
Azienda Agricola Monte castello
Rodinná zemědělská společnost byla založena v roce 1985 Brunem Fedeli v Monte Castello v Serravalle di Chienti v srdci provincie Macerata. Hlavní produkcí jsou zde luštěniny a obiloviny.
-
Od roku 1890 obnovujeme úctu k tradici výroby (zpracování) sýrů s neustálým závazkem k výzkumu a inovacím v oblasti strouhaného a porcovaného zpracování. Dnes vybíráme a balíme vynikající sýry, jako jsou Grana Padano , Parmigiano Reggiano a Pecorino Romano DOP , které jim nabízíme strouhané , porcované , vločkované nebo míchané pro exkluzivní recepty v osvědčených baleních s „dlouhou trvanlivostí“.
-
Historie rodiny Bava začíná v Cocconato, vesnici, která se prudce tyčí do svahů Monferrato Astigiano. Rodina Bava pěstuje na tomto území vinnou révu od roku 1600 a v roce 1911 zde rodina postavila svůj první vinný sklep. Od té doby prošlo více než sto ročníků, přičemž šest generací jedna za druhou. Nejlepší Bava Barberas jsou světově proslulí díky své vysoké kvalitě.
-
Mila patří k farmářům. Jsou dodavateli a vlastníky družstva Latte Montagna Alto Adige. Společně s našimi zaměstnanci, kteří jednají jako vyslanci a partneři a sdílejí naše hodnoty, zajišťujeme jejich příjem.
-
Bertani je historickým vinařstvím, jehož vznik se datuje v roce 1857. Založili ho bratři Giovan Battista a Geatano Bertani severně od Verony v Quinto di Valpantena. Geatano byl expertem v oblasti produkce vína. Své zkušenosti získával ve Francii, kde se učil mimo jiné i od profesora Guyota, jež dodnes považován za jeden z největších mozků v oblasti vinařství. Tyto zkušenosti ho vedly k tomu, že vždy využíval moderní techniky, ať ve vinici nebo ve sklepě. Velké investice proběhly zejména v oblasti lahvování vína, což v dané době nebylo běžné. Oba bratři ale rychle pochopili, že právě zde je velký potenciál. Proto vesměs velmi brzy byla vína se značkou Bertani vyvážena i do Spojených států, kde již koncem 19. století měla již své ustálené místo v povědomí příznivců dobrých vín. Kvalita patřila vždy k symbolům rodiny Bertani.
-
Historie společnosti Borgo Magredo začala v roce 1989, kdy Genagricola získala společnost o rozloze více než 200 hektarů na Grave del Friuli v obci Spilimbergo. Agronomové společnosti okamžitě vycítili vynikající vinařský potenciál této oblasti a část půdy zasvětili pěstování vinné révy. Z enologického hlediska bylo vinařství Borgo Magredo vybaveno nejmodernějšími technologiemi pro vinifikaci a stárnutí: ocelové nádrže schopné udržovat požadované teploty během fáze vinifikace, pneumatické lisy na měkké lisování hroznů, vše potřebné k zajištění vynikající produkce .
-
První zmínky o opevněném venkovském osídlení Borgo Scopeto sahají na počátek roku 1000, kdy zdejší panství a okolní zemědělské pozemky patřili pod patronát biskupství ze Sieny. Jméno Scopeto je téměř s jistotou odvozeno od jména stromku s názvem Erica Scoparia, tedy Vřesovec metlovitý, který se hojně vyskytuje ve zdejších lesích. Ten se v minulosti často využíval k výrobě smetáků a košťat a metel. Čtvercová kamenná věž, využívaná jako strážní obranná věž pochází z let 1200 a původně stála podél dalšího opevněného stavení.
-
Brazzale Moravia a.s. patřící do italské skupiny Brazzale je společností, v níž se skloubila kvalitní italská technologie a chuť s českou zemědělskou a chovatelskou kvalitou. V dnešní době je největší sýrárnou v České republice, která se podílí téměř jednou třetinou na celkovém vývozu sýrů z ČR.
-
Vařená šunka GranForma byla prvním masem sušeným se sníženým obsahem solí uvedeným na italský trh a patentovaným od roku 2005. Linka Buoni per la Vita plně shrnuje pozornost, kterou věnuje Gran Brianza zdraví spotřebitelů. Tyto produkty, stravitelné a lehké, se zaměřují na pohodu a splňují nutriční potřeby, které se spotřebitel každodenně projevuje.
-
V roce 2014 UNESCO vyhlásilo krajinu vinic a vinařství v regionu Monferrato za SVĚTOVÉ DĚDICTVÍ SVĚTA. Toto oficiálně postihuje to, co je u Bricco dei Guazzi a jinde prostě přirozené - harmonické, vyvážené a nerozlučné pouto mezi sociální strukturou, architektonickou a historickou rozmanitostí, krajinou a výrobou vína jako starodávného a autentického umění vinifikace, které si vytvořilo své vlastnosti.
-
Rádi tomu říkáme „ Metodo Ca 'del Bosco “. Zahrnuje naši představu o Metodo Franciacorta. Osobní, možná i romantický nápad. Znamená to přijmout dokonalost ve víně, integritu území a respekt k tradici. Úcta k tradici pro nás znamená neustálé zlepšování a nikdy neustoupit na obecnou a možná spíše suchou oslavu paměti.
-
Cantina Beato Bartolomeo da Breganze
Na den Svatého Valentýna roku 1950 se shromáždilo 121 pěstitelů hroznů z farností v Breganze, Fara, Sarcedo a Mason, aby spojili svou vášeň a zároveň svou práci. Výsledkem bylo založení kooperativy vinařství, ovšem zatím bezejmenného. Při úvahách jak pojmenovat kooperativu se zrodila myšlenka dát jí jméno po nejvýznamnějším obyvateli Breganze, po Svatém Bartoloměji z Breganze, mnichovi a biskupovi z Vicenza ze 13. století.
-
Vinařství Zaccagnini se nachází v malém rohu regionu Abruzzo, ve městě Bolognano, který je především hornatý a kopcovitý. Díky svým klimatickým podmínkám nabízí jedinečné místo pro pěstování vinné révy. Nížinu tohoto regionu tvoří úzký pás, který věrně kopíruje břeh Jadranu a nezasahuje do vnitrozemí.
-
Příběh vinařství Ermes má kořeny v nedávné minulosti, jež byla postihnuta ničivým zemětřesením a následnou rekonstrukcí. Během noci mezi 14. a 15. lednem 1968 zničilo ničivé zemětřesení část malých měst v belickém údolí, jako jsou: Gibellina, Salaparuta, Poggioreale, Partanna, Santa Ninfa, Salemi, Santa Margherita z Belice, Montevago a Sambuca.
-
Při pohledu na moře, vinné sklepy Florio v Marsale fascinují návštěvníky z celého světa krásou a klidem, který vládne v jejich starodávných lodích, kde vína Floria zrají.
Sklepy, které postavil Vincenzo Florio v roce 1833 z tufového kamene, vítají návštěvníky v jedinečných prostředích, kde se mísí historie, architektura, moderna a design, na cestu do nečekaného světa, který překvapí i ty nejzkušenější turisty. Nový způsob koncipování prostor ve sklepě, který již není jen místem, kde se vyrábějí jedinečná vína, ale otevírá se návštěvníkovi akcí, výstav a ochutnávek. -
V srdci římských Castelli, kde vinařská kultura a vášeň pro tradice minulosti zachovávají svou chuť nedotčenou, vznikají sklepy Silvestri. Příběh začal v roce 1929 v obci Genzano di Roma, kde jeho zakladatel Alfredo Silvestri oživil vinifikaci a stáčení vín z Castelli Romani. Vášeň, stejně jako zkušenosti a profesionalita, se dědí z otce na syna a dnes jsou sklepy Silvestri vedeny jeho synem Dante, jeho manželkou Beatrice a jeho synovcem Alfredem.
-
Casale del Giglio je velice inovativním projektem, který vznikl v roce 1967 ve středoitalském regionu Lazio, cca 50 kilometrů jižně od Říma, v zóně, bez jakékoliv vinařské tradice, z které těží téměř všechny ostatní regiony Itálie. Dr. Berardino Santarelli společně se svým synem Antoniem v roce 1985 zahájili odvážný projekt bez jakýchkoliv poznatků svých předků a vysázeli za významné podpory agrární komory Itálie 60 světových odrůd v místě, kde se historicky réva objevovala jen sporadicky
-
Dědici vzácné tradice Stefano a Massimiliano Busti s hrdostí představují svoji řadu sýrů pecorino, výsledek zkušeností a odhodlání zachovat beze změny tradiční techniky zpracování, s neustálým výzkumem a zdokonalováním území.
-
Cavola 993 se po celá desetiletí a generace rozrostla a zdokonalila výrobu, přičemž zůstala ukotvena v milované tradici. Po celá léta je 993 známá jako synonymum pro nejvyšší kvalitu.
-
Defendi vyrábí své sýry takto, prostě dobře, není třeba nic přidávat. Musíte je ochutnat, abyste pochopili, co znamená více než 150 let zkušeností, kde se práce mlékaře stala mistrovstvím, uměním, které se má učit a předávat. Všechny sýry Defendi, od Gorgonzola DOP po Taleggio DOP, jsou harmonií chutí, nevyhnutelným výsledkem, který vychází z moudrosti těch, kteří vědí, že mají tradici zachovávat, a zároveň touhu experimentovat a inovovat.
-
Claudio Tipa založil vinařství Castello Colle Massari v roce 1998, a zároveň od roku 2002 spravuje i usedlost Grattamacco v Bolgheri. Vinařství Castello Colle Massari bylo založeno v roce 1998, a je součástí zóny Montecucco DOC. Montecucco je ideální oblast pro pěstování Sangiovese. Colle Massari se nachází přímo mezi DOCG zónou Brunello di Montalcino a jižně položenou oblastí DOC zvanou Morellino di Scansano.
-
Castello di MontaÚto je historickým objektem v blízkosti města San Gimignano. Město vyhlášené nejen svými architektonickými skvosty, ale také jedinečnými víny z této lokality. Od roku 1988 je Castello majetkem rodiny Cecchi, která tuto usedlost díky své mimořádné poloze v apelaci DOCG Vernacia di San Gimignano přeměňuje na moderní vinařství, s produkcí pouze jednoho druhu bílého vína, Vernaccia di San Gimignano DOCG.
-
Výrobní a řídící centrum v Castellina v Chianti bylo předmětem neustálých konzervativních investic, které společnosti umožnily fungovat s respektem k lidem, krajině a území.
-
Společnost byla založena v 60. letech z celoživotních zkušeností zakládajících členů, kteří dokázali předávat tradici, hodnoty a především kulturu dobrého zdravého jídla. Výrobní proces začíná od navazující kontroly suroviny, pečlivě vybrané a v nejvyšší kvalitě. Nákup od důvěryhodných farem nám umožňuje neustále sledovat a ověřovat výživu a pohodu zvířat.
-
Vše začalo koncem 30. let když Ricardo Ceretto, zakladatel stejnojmenného rodinného vinařství, vysázel první vinohrad na zvlněných kopcích piemontské krajiny v oblasti Langhe. Ricardovu vizi pak plně podpořili oba jeho synové, Bruno a Marcello. Jejich vášeň a láska k místní půdě vedla k obrovskému úspěchu tehdy prakticky začínajícího vinařství. Bratři Barolo, jak se jim často přezdívá, se zasloužili o rychlý vzestup vinařství směrem do kvality, a to hlavně díky vytvoření unikátního projektu selekce nejlepších terroirů.
-
Rodina Chiarli, vždy s těmito principy, je připravena na dnešní úkol: obnovit image a zvýšit hodnotu Lambrusca a vín v naší oblasti. Toho lze dosáhnout pouze díky jedinečným vinicím, vinařství postavenému pro dokonalost a velkou vášeň s výsledkem získávání vysoce postavených a elegantních vín.
-
Ciemme se specializuje na výrobu bramborových noků. Její činnost začala v roce 2005 řadou tradičních bramborových noků s cílem zahrnout do vlastního výrobku veškerou chuť tradičních domácích Gnocci.
Zkušenosti získané zakladateli v potravinářském průmyslu a organizovaných distribučních sektorech vedly ke specializaci tohoto potravinářského umu. -
Cilento je přední italská mlékárenská společnost, která vyrábí speciální čerstvé sýry při zachování autentické tradice z generace na generaci. Sýr je vyroben z vodního buvolího mléka a produkty společnosti jsou: Mozzarella di Bufala Campana DOP, Buffalo Burrata a Buffalo Ricotta.
-
Naše sídlo leží na Istrii, v malé vesnici Krasica, jižně od města Buje v severní části istrijského poloostrova, poblíž slovinských a italských hranic. Věříme, že žádný rok není „dobrý“ nebo „špatný“, pokud pracujete přirozenou cestou - ročníky se prostě liší. Některé jsou jednodušší a jiné těžší. Závisí na sezónních klimatických faktorech, které určují absolutní hodnotu vína: jeho kvalitu.
-
Výroba vyrobeného masa: umění rodiny pro generace, vždy v kroku s časem. Nejlepší tradice se předávají z generace na generaci.
-
V roce 1995 skupina Saiagricola získala vinařství Colpetrone. Jedná se o nejmladší a zároveň nejvíce dynamickým vinařství skupiny Saiagricola. Colpetrone se nachází na ideálním místě s výjimečným terroir, který poskytuje dokonalé podmínky pro produkci DOC a DOCG vín pocházejících z Montefalca. Colpetrone bylo nejprve velmi malým vinařstvím,
-
Nejnovější akvizicí společnosti Genagricola v odvětví vinařství je Costa Arènte, 86 hektarová usedlost (35 ha) se 42 akry (17 ha) vinic v údolí Valpantena nedaleko Verony.
Statek, který byl získán v roce 2015, se nachází v obci Grezzana v nadmořské výšce 820 až 1150m.n.m., na hlinitých vápenatých půdách. Nachází se na vrcholu kopce („costa“ znamená „kopec“ nebo „hřeben“ ve Veronese dialektu) a je obklopen vinicemi na třech stranách. Expozice Costa Arènte je zvláště příznivá pro produkci zdravých hroznů, schopných podstoupit proces sušení nutný k vytvoření Amarone, symbolického vína regionu.
-
V Di Majo Norante je šlechtická rodina, která je spjata s kultivací vína již od 18. století. Hlavním cílem je produkce kvalitních vín z lokálních odrůd. Vinařství Di Majo Norante se nachází na usedlosti Markýze Norante ze Santa Cristina v jihoitalském regionu Molise podél Jadranského moře. Molise je nejméně proslaveným regionem celé Itálie. Jedná se o malý kousek země mezi regiony Puglia a Abruzzo. I přes to se Molise z historického hlediska řadí mezi velmi významné regiony. O kultivaci vína zde zde hovoří již v letech 500 p.n.l., kdy byl region osídlený předřímanskými civilizacemi Sanniti a Osci.
-
Společnost Diano Casearia, s 90 lety zkušeností v oblasti výroby a zpracování mléčných výrobků, vznikla jako malá rodinná sýrárna ve 30. letech minulého století a dědí a uchovává starodávnou tradici mistrů sýrařů z oblasti Cilento. Díky vášni, zkušenostem a technologické modernizaci se v průběhu let stala důležitým referenčním bodem v mlékárenském sektoru. Dnes disponuje třemi moderními závody v srdci Národního parku Cilento a Vallo di Diano, kde je výroba pečlivě sledována v každé své fázi. I přes moderní postupy si uchovává řemeslný přístup. Tento přístup, spolu s péčí o chovy, pečlivým výběrem surovin a přísnými výrobními postupy, zaručuje produkty vysoké kvality a autenticity.
-
Dobré věci jsou vždy nejjednodušší. To je tajemství úspěšné společnosti. Divella vyrábí pšenici tvrdou od roku 1890: příběh začal, když Francesco Divella postavil svůj první mlýn na mouku v Rutiglianu, malé zemědělské komunitě poblíž Bari. V průběhu let se tvrdá práce mnoha lidí vyplatila. Transformovali společnost, nyní ve své čtvrté generaci, na základní kámen globálního potravinářského průmyslu.
-
Historie vinařství se váže k první polovině 20. století. Dokument, který stvrdil vznik tohoto vinařství, byl podepsán 23. srpna 1933. Právě v tento den vzniklo partnerství mezi sedmi vinaři, kteří se rozhodli spojit své síly, aby zachovali vinařskou kulturu v okolí Verony. Tato iniciativa přišla právě z touhy o zachování a ochránění charakteru a kvality vín z benátská. Jedinou schůdnou cestou k naplnění tohoto cíle bylo sdružování malých pěstitelů, aby bylo možné vzdorovat rychle se měnícímu trhu.
-
Jmenuji se Donatella Cinelli Colombini a vítám vás v Casato Prime Donne v Montalcinu a Fattoria del Colle v Trequandě, v zemi skvělých toskánských červených vín. Dnes se Fattoria del Colle stala vinařskou destinací, prvním vinařstvím, které má trvalé aktivity, každý den 5 různých zážitků, dvě prohlídky s průvodcem, vertikální ochutnávku Brunella, ochutnávkový oběd a krátkou lekci vaření.
-
Skupina Duca di Salaparuta vlastní tři historické značky vín, které reprezentují Sicílii a Itálii po celém světě: Corvo a Duca di Salaparuta, založené v roce 1824, a Florio v roce 1833. Spojeny do jedné skupiny rodinou Reina, tyto dvě společnosti dnes tvoří největší soukromá vinařská skupina na Sicílii. Vyjadřují historii ostrova a jeho zemi prostřednictvím jejich sugestivních stavů a historických vinných sklepů Marsala a Casteldaccia, ale především prostřednictvím svých vín.
-
Společnost ESSA, spol. s r.o. je ryze česká firma, která byla založena již v roce 1990 jako obchodní firma, jejíž hlavní obchodní komoditou byl dovoz konzervované zeleniny a ovoce, rýže a luštěnin ze zemí původu.
-
Europi srl působí na italském a mezinárodním trhu jako společnost ve výrobě a marketingu široké škály typických produktů.
Zvláštní péče při výběru surovin, pečlivá kontrola výrobních procesů a efektivní řízení logistiky dělají z Europi vynikající realitu z hlediska globální kvality.
-
V roce 1582 princezna Margherita d´Augusta, dcera císaře Karla V. a manželka Ottavia Farnese koupila město Ortona za 52 000 dukátů. Okouzlena nedotčenou přírodou a malebným krajem se rozhodla vystavět palác “Pallazo Farnese” na pobřeží tohoto krásného přístavního města kde by strávila své stáří. Odjakživa vkládala velké úsilí do obhospodařování svých polí, zejména pak vinohradů. Její víno se stalo nedílnou součástí oslav na všec
-
Vína Fantini od Farnese jsou odrazem barev Abruzzo, malování nádherných krajin vkusu a života pro lásku k nekonečným vinicím chráněným mateřskou kulatostí Mount Majella. Můžete je vidět sklouzávat z kopců do moře, hledat optimální expozici a užívat si vynikající mikroklima, které nám závidí celá Evropa. To je důvod, proč plody této země rostou tak dobře a stárnou ještě lépe. Vína z Abruzza se proslavila po celém světě v XVI. Století díky rakouské princezně Margaret a společnosti Farnese se ujistila, že si v průběhu let udržela svou pověst. Margaret z Rakouska a její manžel princ Farnese začali vyrábět velmi kvalitní vína, která se pila na slavnosti po celé Evropě.
-
Vinařství Tenute del Cerro najdeme v malebné kopcovité krajině v srdci Toskánska, nedaleko významné vinařské vesnice Montepulciano. Fattoria del Cerro je největším vinařstvím s registrovanými vinicemi pro produkci vína Vino Nobile di Montepulciano. Farma se rozkládá na ploše o 600 hektarech, z nichž 170 je osázeno révou.
93 hektarů pro Vino Nobile di Montepulciano, 36 hektarů pro Rosso di Montepulciano, 20 hektarů pro Chianti Colli Senesi a 21 hektarů pro ostatní odrůdy jako jsou Colorino, Merlot a Chardonnay. Farma také vlastní 13 hektarů olivových hájů a 180 hektarů lesů a 241 hektarů polí.
-
Fattoria Mancini je rodinné vinařství, založené v roce 1861. Vinice o rozloze přibližně 20 hektarů se nacházejí v přírodním parku Mount San Bartolo na severu regionu Marche. Rozkládají se nad velkolepými útesy Focara na pobřeží Jaderského moře, několik kilometrů od města Pesaro. Chladné mikroklima tohoto úseku severně orientovaného pobřeží a vápencové pískovcové půdy umožňují výrobu dlouhověkých vín s velkou rovnováhou mezi strukturou, hloubkou, čerstvostí a elegancí.
-
Skutečná italská chuť.
Vysoce kvalitní produkty vyrobené s vášní v zeleném srdci Itálie. Fattorie Umbre je italský výrobce, který se od roku 1989 specializuje na výrobu omáček, převážně rajčatové omáčky na těstoviny, pesta a pomazánky Bruschetta. -
Vždy čerstvé potraviny. Zboží skladujeme v optimálních teplotách a převážíme v chlazených automobilech, k Vám se tak dostane vždy čerstvé.
-
Zemědělsko-potravinářský sektor ve Veroně zahrnuje řadu farem a společností všech velikostí, které se zabývají výrobou, zpracováním, marketingem a distribucí potravin a také se podílejí na kultuře potravin a vzdělávání. Mezi produkty segmentu v oblasti Verony je velmi oceňován příspěvek na trh s rýží díky vysoce kvalitní odrůdě Vialone Nano, které Evropské společenství získalo status chráněného zeměpisného označení.
-
Gimetal je projekt, který začal myšlenkou Marca D´Annibale, zakladatele firmy, před třiceti lety. Firma sídlí v srdci Itálie, v Toskánsku a dnes je celosvětově rozeznávaným producentem nástrojů pro přípravu pizzy. Vysoká kvalita, odolnost a využití nejvyspělejšího zpracování kovu patří k pilířům společnosti.
-
Giacinto Callipo založil naši společnost již v roce 1913 v Pizzu, krásném městě v Kalábrii, které je historicky známé pro lov tuňáků a tonarů. Naše společnost byla první v Kalábrii a jeden z prvních podniků v Itálii, který pocínoval vzácného tuňáka ve Středomoří.
-
Historie vinařství Giacomo Vico se datuje zpět ke konci 19. století, zřejmě kolem roku 1890, kdy Giacomo začal vyrábět a prodávat víno pod svým vlastním jménem. Giacomo produkoval zejména tradiční odrůdy regionu Roero a ve většině případů vína prodával ve velkých 300 – 350 litrových sudech, které nesly kovový štítek se znakem vinařství. Teprve po letech byly zavedeny skleněné 54 litrové demižony a následně pak i klasické skleněné láhve, tak jak je známe dnes. Giacomo Vico dodnes pro svá vína využívá některé staré viněty.
-
Italkali je italská společnost Sali Alcalini SpA a je jednou z předních společností v Evropě pro těžbu, zpracování a vývoz kamenné soli.
Během svého 40 letého působení získala vedoucí úlohu na domácím trhu a skvělé postavení na evropském trhu. Značka Salt of Sicily je nejprodávanější jodovaná sůl v Itálii.
-
Uběhlo více než čtyři sta let od doby, kdy předkové rodiny Giusti založili první sady dřevěných sudů na půdě svého domu na via Farini v Modeně. Dnes balzamikové octy Giusti z Modeny zkrášlují pokrmy nejlepších světových šéfkuchařů a zdobí police nejexkluzivnějších obchodů v Itálii i po celém světě. Díky věrnosti a vášni těch, kteří přijali a uvěřili v tento dlouhý příběh, je dnes, o sedmnáct generací později, rodina Giusti stejně zapálená a oddaná výrobě a sdílení tohoto úžasného produktu, který pomohl utvářet historii Modeny a jejích obyvatel.
-
Roberta Bricolo je dnes v čele rodinného podniku, který založili její rodiče Alberta a Roberto v roce 1975 a který se od svého založení věnuje výrobě klasických vín z tohoto nádherného koutu Benátska mezi Veronou a Gardským jezerem a jehož produkce jsou excelence této oblasti.
-
Gran sasso s.r.o. byla založena v roce 2000. Mezi výrobci mozzarelly zaujímá významnou pozici na českém trhu. Na začátku roku 2007 Mlékárna v Bystřici pod Hostýnem koupila podíl této firmy a výrobním programem navázala na produkci italské mozzarelly dle prověřené tradice předchozího italského majitele.
-
Grandi Salumifici Italiani zahrnuje mnoho zkušeností různých značek, z nichž každá se vyznačuje výběrem produktů bohatých na tradici, péči a vášeň. Označení CHOP a CHZO a exkluzivní recepty činí z Grandi Salumifici Italiani a jejích značek měřítkem pro kvalitní italské delikatesy. Ze země bohaté na gastronomickou kulturu pocházejí produkty Masters, maso Casa Modena deli. Nabízejí jedinečné příchutě, výsledek místních odborných znalostí, zkušeností s výrobou s dlouhou historií a typické emilianské touhy spojit tradici s nádechem inovace. Takto jsme vytvořili šunku Cotto di Famiglia, mortadellu „Goduriosa“, řadu italských uzenin Storie di Sapori a řadu Liberamente se sníženým obsahem tuku. A samozřejmě legendární Teneroni.
-
Marchesi Incisa della Rocchetta položil základ slávě vín z Bolgheri, když v 50. letech 20. století stvořil víno s názvem Sassicaia. První ročník tohoto unikátního vína přišel na trh v roce 1968 a začal tak psát vinařskou historii Itálie. Přesně o deset let později se jako druhé po Sassicaia zrodilo další kultovní víno z Bolgheri, GRATTAMACCO.
Usedlost byla založena v 70. letech na kopci mezi Bolgheri a Castagneto Carducci. Piermario Meletti Cavallari, majitel a enolog v jedné osobě původem z Milána, vždy snil o vlastním vinařství. Hnán tímto svým snem se vydal na cesty, aby našel místo, které by vyhovovalo jeho představám. Na svých cestách v Toskánsku uviděl usedlost Grattamacco a hned pochopil, že je místem, o kterém dlouhá léta snil. V roce 1977 se přistěhoval a začal zde kultivovat révu.
-
Gusti Italia byla založena v roce 1998 panem Francescem Falcone. Nachází se v jižní Itálii, v regionu Apulie který je považován za nejlepší místo pro pěstování olivovníků v kvalitě i v kvantitě. Firma se od počátku zaměřila na výrobu extra panenského olivového oleje nejvyšší jakosti. V roce 2005 byla uvedena do výroby nová řada organických extra panenských olejů.
-
Alimentos Iberandalus se zrodila v roce 2001 s jasným exportním a zákaznickým povoláním od svého založení. Jedná se o rodinný podnik, který se nachází v srdci největší produkční oblasti na světě s olivovým olejem a stolními olivami. Naše paleta balíčků je k dispozici ve více než 40 zemích s vsokými požadavky na kvalitu, sledovatelnost a bezpečnost potravin jsou vysoké.
-
Skupina Cremonini je prostřednictvím společnosti Inalca absolutním lídrem v Itálii a jedním z hlavních evropských hráčů v odvětví hovězího masa. Je lídrem v Itálii ve výrobě hamburgerů a je největším italským výrobcem masových konzerv. Kromě toho se prostřednictvím své dceřiné společnosti Italian Food (vytvořené sloučením společností Montana Food a Ibis) řadí mezi přední operátory v odvětví italského masa a občerstvení.
-
Společnost Ipsa, která byla založena v roce 1978, je dnes velkou společností, která nabízí rychlé odpovědi a vysoce kvalitní produkty. Rozsáhlá a inovativní řada: od zmrzlinových základů přes speciální směsi a zlepšováky až po rostlinné krémy.
-
Dnes společnost pokrývá 200 hektarů, z toho 170 vinic a 20 orné půdy. Ale za kouzlem vín, jako jsou Vintage Tunina, Dreams, Red Angel známých po celém světě, stojí náš dialog se zemí a ochota tvrdě pracovat na vytváření jedinečných vín.
-
Strouhání sýra a jeho balení pro velkoobchody, stravovací služby a průmyslové partnery po celém světě se silným zaměřením na řešení šitá na míru. To je součástí specializace naší rodinné společnosti po celá desetiletí. Ať už hledáte perfektní sýr pro vaše pizzy, těstoviny, quiche, zábaly, sýrové toasty, polévky atd.
-
V malebné krajině Jižního Tyrolska, v místě s pohnutou historií spjatou s Rakousko-Uherským mocnářstvím, nedaleko vyhledávaného jezera Lago di Caldaro, u stejnojmenného malebného městečka, je situováno malé vinařství nesoucí jméno svého zakladatele KETTMEIR.
-
Vysoko v kopcích Avisio, severně od města Trento v Jižním Tyrolsku se nachází malebné horské městečko Lavis a současně i stejnojmenné vinařství, jehož kořeny se dají vystopovat již v roce 1850. Právě v tomto roce zde rodina Cembran vystavěla první stavení dnešního vinařského podniku. La-Vis stojí přímo v srdci zóny, které se těší téměř stoleté tradici vinifikace hroznů.
-
Antonio Carpenedo, vede se svými syny Ernestem a Alessandrem La Casearii Carpenedo s.r.o se sídlem v Camalò di Povegliano v provincii Treviso. Historie společnosti začala počátkem roku 1900, kdy Ernesto Carpenedo, otec Antonia začal jako „casoin“ (což v benátském dialektu znamená obchod s potravinami). V 60. letech se Antonio pustil do dobrodružství jako mlékař a zřídil si o malou mlékárnu v Rovarè San Biagio v provincii Treviso. S pomocí přítele se naučil sám vyrábět sýry. V roce 1965 Antonio Carpenedo byl jedním z prvních, který začal vyvážet své výrobky do dalších regionů Itálie
-
La fabbrica della pasta di Gragnano
Narodit se a žít v Gragnano znamená být prostoupen opojnou chutí a vůní tvrdé pšeničné krupice a těstovinami z ní vyrobených. Mario Moccia v roce 1976 neodolal tomuto vábení a koupil slavnou továrnu na výrobu těstovin.
Pro výrobu těstovin se zde používá pouze nejlepší krupice, ve spojení s vodou ze zdrojů Gragnano. -
Vinařství La Poderina se nachází jižně od Montalcina v blízkosti vesničky Castelnuovo dell´Abate, která svůj věhlas získala zejména díky pověsti hroznů z přilehlých vinic. Díky filosofii vinařství, která se řídí heslem „inovace slouží tradici“ se v La Poderina produkují vína, která jsou citlivou symbiózou mezi tradicí a klasikou.
-
Rýži zpracováváme již od roku 1650. Za tu dobu se ve Pila Vecia vystřídalo 5 generací Ferronů. Původní továrna na loupání rýže je od té doby stále v provozu a produktivní.
-
Vinařství Lamole di Lamole se nachází v samotném srdci oblasti Chianti ve vesničce Greve in Chianti na svahu, přímo naproti stejnojmenných kopců. Tato místní fantastická atmosféra podpořená jedinečným genius loci se mimo jiné chlubí i dlouholetou historií. Právě na tomto místě stával hrad, dokumentovaný již v roce 1480, který sloužil k obraně údolí Greve. Původ jména Lamole je dodnes předmětem diskuzí.
-
Latteria Sociale Mantova Group (LSM Group) je leader v Itálii v oblasti výroby z Grana Padano a velkoobchodní ostatních DOP italských sýrů typů. Kvality a transparentnosti mají zaručenou nejvyšší dokonalosti pro naše výrobky od roku 1929. S konstantní inovace vzhlédl k tradici, práce naší společnosti je prováděna s opravdovou vášní s cílem vytvořit produkty s kvalitou, autentičnost a nezaměnitelnou chutí.
-
Latteria Soresina je významný italský výrobce mléčných produktů, který se specializuje především na produkci vysoce kvalitních sýrů a másla. Společnost byla založena v roce 1900 v městečku Soresina, které se nachází v regionu Lombardie, známém svou bohatou mlékárenskou tradicí. Od svého založení se Latteria Soresina vyvinula v jednu z největších a nejrespektovanějších mlékárenských kooperativ v Itálii. Společnost je řízena jako družstvo, což znamená, že ji vlastní její členové, kteří jsou převážně místní farmáři a producenti mléka. Tento model umožňuje Latteria Soresina pečlivě kontrolovat kvalitu surovin a garantovat vysoký standard svých výrobků. Latteria Soresina je známá zejména výrobou Grana Padano, jednoho z nejznámějších italských sýrů s chráněným označením původu (PDO). Tento tvrdý sýr se vyrábí podle tradičních receptur a je ceněn pro svou jemnou a aromatickou chuť. Kromě Grana Padano společnost vyrábí i další sýry jako Provolone, Gorgonzola, a také máslo a další mléčné produkty. Společnost se pyšní tím, že zachovává tradiční postupy výroby a současně využívá moderní technologie, aby zajistila konzistentní kvalitu a bezpečnost svých produktů. Latteria Soresina klade důraz na udržitelnost, sledovatelnost původu mléka a podporu místních zemědělců, což se odráží v kvalitě jejich výrobků. Díky svému závazku ke kvalitě a autentičnosti si Latteria Soresina získala pevnou pozici na italském i mezinárodním trhu a její produkty jsou vyhledávané pro svou chuť a kvalitu.
-
Náš extra panenský olivový olej je prastarou a autentickou ingrediencí, stejně jako země, která vítá olivovníky: „Apulianské zlato“, moudré ovoce věnování dílu, které se po staletí předává těm, kteří s vášní berou péče o Zemi. Je nemožné si představit Apulii bez absolutního protagonisty tohoto území, olivovníku. Výroba olivového oleje začíná přirozenou péčí o půdu, na které se tyto staleté olivovníky táhnou a ze které se olivy sklízejí tradičními metodami při plném respektování přírody.
-
Po čtyři generace jsme vytrvale podporovali naši zemi a její bohatství. Pevně věříme v to, co představovalo v minulosti, co představuje dnes a především to, co bude představovat v budoucnu pro svět vína. Vycházeli jsme z tradice; Gaglioppo, Greco a velké množství původních odrůd přítomných v regionu.
-
Historie vinařství Mamete Prevostini se začala psát před více než 70 lety. Rodinné vinařství začalo původně jako klasické agriturismo, kde se produkovaly sýry a sušené šunky. Teprve později začal Mamete nakupovat zdejší vinice. Mamete Prevostini je vinařstvím s úzkou vazbou ke své lokalitě Valtellina v severském horském regionu Lombardia. Vinice v oblasti Valtellina, jsou z nejdůležitějších terasovitých vinic v Itálii. Dnes Mamete Prevostini obhospodařuje 11 hektarů vinic.
-
Sedm výrobních závodů, 700 000 prasat ročně. Síla skupiny Martelli však nespočívá pouze v jejích číslech, ale také, a to především, v porážce, tradici a bezpečnosti potravin. Naše certifikované vysoké standardy, neustálý závazek kvality a úplná kontrola celého potravinového řetězce činí ze skupiny Martelli měřítko v jatečním průmyslu v Itálii.
-
Víno je nepochybně převládajícím vývozem z Verony. Provincie Verona vyrábí jemné květinové a voňavé bílé s ovocnými vůněmi. Odvětví ve Veroně zahrnuje řadu farem a společností všech velikostí, které se zabývají výrobou, zpracováním, marketingem a distribucí potravin, a také se podílí na kultuře potravin a vzdělávání, školení a výzkumu v této oblasti.
-
Společnost Mazza Alimentari působí v potravinářském průmyslu již 65 let. Vášeň pro potraviny a italské tradice zde byla vždy středem zájmu. Hlavním cílem je plně uspokojit potřeby zákazníků s cílem vytvořit silné a trvalé vztahy. Základem značky Mazza jsou: Tradice, kvalita a servis.
Mazza je rodinná firma založena panem Giovannim Mazza před šedesáti pěti lety. Během prvních let společnost působila především v Itálii, nyní 65% svého obratu získává z prodeje v zahraničí. Mazza má kompletní řadu produktů pro trh HORECA i pro maloobchodní trh. -
Miazzi spadá pod vinařství Astoria vzniká jako mladá společnost v roce 1987 jako projekt Paula a Giaorgia Polegato, kteří pocházejí z rodiny s velmi bohatou vinařskou historií. Vína pod jménem Astoria,,především pak ta šumivá, se velmi brzy proslavily v širokém okolí. V současné době jsou nedílnou součástí vysoké gastronomie v mnoha zemích nejen Evropy.
-
Společnost Minasso, je zaměřena především na výrobu typických produktů Ligurské riviéry a zahájila svou činnost svým zakladatelem Serafinem Minasso v roce 1962. Typickým zdejším produktem je olivový olej z odrůdy oliv Taggiasca.
-
Ochutnávání kávy Miscela d’Oro je jako znovuobjevování chutí, vůní a chutí tradice. Znamená to si dopřát přestávku čistého potěšení bez ohledu na to, kde jste nebo co děláte.
Miscela d’Oro je nabízená v zrnkách, mleté kávě, nebo kapslích, Má vždy ten správný produkt, který si kdokoli můžete vybrat.
-
Dnes je naše skupina na základě důležitých investic je nejen přítomna ve světě organických a bezlepkových, s moukou, směsmi a pekárenskými výrobky, ale také ve mražených pekárenských výrobcích a gastronomii, se sýry, masem a sušenou Mora Romagnola maso, označené značkou Officine Gastronomiche Spadoni. Po upuštění od autentických chutí a udržení místní gastronomické tradice naživu se v proprietárním pivovaru a likérech a octech pod značkou Leonardo Spadoni vyrábí také řada řemeslných piv.
-
MONTEVERDI VINI je jednou z nejuznávanějších vinařských společností v Itálii a má pověst kvality, konzistence, služeb a spolehlivosti. Dva z Francescových bratrů Ottorino a Giovanni jsou odpovědní za výběr hroznů a rafinaci vín podle kvalitativních standardů, které jsou požadovány a stanoveny společností Monteverdi. Produkci vína bratři pečlivě sledují od sklizně po konečné stáčení.
-
Řada produktů Mozzarè je výrazem „kulturní tradice Kampánie“, která je oceňována po celém světě. Nabízí široký výběr produktů k vychutnání „na talíři“ nebo jako ingredience pro nejznámější gastronomické recepty. Klenoty podniku jsou určitě Mozzarella di Bufala Campana DOP a Fior di Latte na pizzu.
-
Zmínky o tomto vinařství jsou zapsány ve starých registrech v archivu historické radnice v Monteu Roero již od roku 1670. Otcem tohoto prestižního vinařství byl Giovanni Domenico Negro, který byl vlastníkem domu s pecí, mlátičkou a sklepem s víny. Dům se nachází v Ajello Valley, ve východní části vinice Perdaudin, kde rodina Negro po staletí zdokonalovala svůj vinařský um.
-
Naše olivy Leccino mají jedinečnou chuť, protože nám je dávají přímo místní farmáři, kteří je pěstují za neustálé pomoci našich agronomů, což zaručuje našim italským olivám ještě autentičtější a autentičtější chuť. Sklizeň se provádí ručně, aby nedošlo k poškození suroviny, poté se olivy umístí do větraných nádob, aby se umožnilo přirozené kvašení a relativní zrání.
-
NOI znamená italsky “MY” a za “MY” se skrývá Diego Della Pietra a Gimmi Manganello. Oba jsme přijeli do České republiky v roce 2000 a už o dva roky později jsme sem začali dovážet italské suroviny. Začátky byly velmi krušné, trh ještě nebyl připravený na italské speciality a gastronomie se tu teprve rozvíjela. Dováželi jsme proto jen základní produkty pro italské restaurace a pizzerie. Všechno se ale změnilo, když Diego dostal od svého kamaráda tehdejšího šéfkuchaře Allegra ve Four Seasons Vito Mollica radu, aby se začal soustředit na vysoce kvalitní suroviny a odlišil se tím tak od ostatních.
-
Ortoconserviera Cameranese je zemědělsko-potravinářská společnost, která vyrábí, konzervuje a prodává produkty v oleji po tři generace. Na základě své dlouholeté vášně a zkušeností uchovává Ortoconserviera Cameranese a předává typické recepty a příchutě regionu Marche.
-
Rodinná společnost Paolo Lazzaroni & Figli S.P.A. sídlí ve městě Saronno a jejím hlavním výrobním sortimentem od roku 1718 jsou legendární sušenky Amaretti di Saronno, které jsou vyráběny ze směsi cukru, meruňkových jader a vaječných bílků.
-
Farma Barberino Val d’Elsa má cca 270 hektarů z toho 40 hektarů specializovaných vinic. Zemědělská činnost zejména pěstování révy se zde datuje od roku 1573.Středověký palác charakterizovaný opěrnými pilíři, stojí u vchodu do vesnice, a je jedním z několika budov, které jsou součástí majetku Pasolini Borghese.
-
Historie samotného sýra, je dlouholetá. Výrobní technologie se v průběhu času zdokonalily (zejména pokud jde o hygienické standardy výroby a správné zrání), zkušenosti s výběrem sýra pro nejlepší pastviny čerstvé mléko a metody jeho transformace (teploty a doby), činí tento řemeslný produkt bohatý na typičnost a hodnoty.
Petrucci nabízí velmi širokou škálu různých produktů pro kvalitu a typ. -
Pianpolvere Soprano je vinařství s dlouhou historií v samém srdci oblasti Langhe, ve vesničce Monforte d´Alba. Vinařství založil Paolo Fenocchio, který tuto usedlost koupil od bankéře Levi-Debenedetti z Cherasco v roce 1898. Jméno Pianpolvere Soprano pochází z dob Napoleona, 17. století, kdy se na tomto místě nacházely sklady střelného prachu, které zde Napoleon nechal vystavět. Tyto pozemky záhy připadly do vlastnictví Biskupa z Alby, který začal s obhospodařováním půdy a vysadil rovněž první vinice. Rodina Fenocchio produkovala na usedlosti Pianpolvere Sopravo víno více než 80 let. Teprve v roce 1998 získal usedlost Valentino Migliorini, vlastník vinařství Podere Rocche dei Manzoni a zároveň jeden z nejobdivovanějších průkopníků velkých vín z Piemonte.
-
Příběh, který začíná dvěma bratry, před více než sto lety. V malé vesnici na severní Sardinii. V roce 1919 začali bratři Giommaria a Francesco Pinna podnikat jako obchodníci v Thiesi na severu Sardinie. Sýry Pecorino, zejména Pecorino Romano, jsou velmi žádané v Itálii, kteří emigrovali do Ameriky, Sardinie se svou zemědělskou tradicí má co nabídnout.
-
Podere rocche dei manzoni di valentino
V roce 1974 se Valentino Migliorini společně se svou ženou Jolandou rozhodli ke koupi panství z 18. století obklopené vinohrady s vynikající expozicí v severoitalksém Piemonte, přesněji ve vesničce Monforte d´Alba v Langhe. Tím se začala psát historie jednoho z nejpozoruhodnějších vinařství v Langhe. Zpočátku se Valentino soustředil především na produkci tradičních vín regionu: Dolcetto d´Alba, Barbera d´Alba a Barolo. Valentino natolik důvěřoval potenciálu svého terroir, že brzy začal experimentovat s novými víny a novými způsoby vinifikace. Tyto inovace brzy přinesly nová vína.
-
Vinařství Poggio di Sotto bylo založeno v roce 1989 v jihozápadní části Montalcina, která je považována za jednu z nejkvalitnějších poloh pro pěstování odrůdy Sangiovese. Usedlost se rozprostírá na ploše přibližně 32 hektarů, z nichž 10 je osázeno révou. Vinice jsou osázeny výhradně odrůdou Sangiovese a jsou registrovány v apelaci Brunello di Montalcino DOCG. Okolí statku dále dotváří 4 hektary olivových hájů (přibližně 1400 stromků) a les. Vinice se rozprostírají v rozsahu 200 – 400 m n. m. Nadmořská výška, spolu s ochranou starověké sopky Monte Amiata na straně jedné a řeka Orcia spolu s mořským vánkem ze strany druhé spojuje jedinečné lokální mikroklima
-
Hodnoty, které jsou základem vášně rodiny Polselli pro pšenici, jsou kvalita, průchodnost a spolehlivost. Tyto zásady znamenají, že používají pouze kvalitní pšenici a neustále pracují na zajištění vysokých standardů kvality. Dělají to pečlivým výběrem surovin a pečlivým sledováním celého výrobního procesu.
-
Salumificio il Colle, narozen v roce 1978, se v posledních desetiletích kvalifikoval jako společnost specializovaná na výrobu pancetty, která od svého založení rozvíjí své podnikání ve jménu „tradice a kvality“. Silná konsolidace produkovaných objemů je výsledkem této politiky, která dokázala účinně kombinovat řemeslnou tradici Piacenza s nejmodernějšími výrobními technologiemi: pečlivý výběr surovin, přísné používání technik zpracování a systematické a vhodné koření produktu je klíčem k růstu v posledních letech.
-
Vinařství Puiatti najdete ve vinařském regionu Friuli, na severovýchodě Itálie. Přesněji pak v podoblasti Isonzo, která je známá pro své výjimečné podloží, jež tvoří štěrk a jiné kamení. V současnosti hospodaří vinařství s 50 hektary vlastních vinic, které jsou výhradně situovány v kopcích oblasti Isonzo.
-
Antica Riseria Tarantola della Bruciata představuje plavbu, která sleduje všechny kroky, které rýžové zrno podniká na své cestě z polí na stůl. V obchodě na farmě najdete také další produkty, například kamennou mletou kukuřičnou mouku.
-
V blízkosti městečka Caldaro (Kaltern) ,v malebné krajině nedaleko jezera Lago di Caldaro a města Tramin v regionu Alto Adige, přímo na začátku Strada del Vino, se nachází vinařství RITTERHOF. Ritterhof je malé vinařství hospodařící na 7,5 ha vlastních vinic a spolupracující s místními vinohradníky od kterých nakupuje révu v té nejvyšší možné kvalitě přibližně ze 40 až 45 ha.
-
Historie Roberta začíná v první polovině 20. století v italském Benátsku. Je to příběh vášně, rodinných vazeb a tradice.
Zakladatel Mario Canzian se narodil v roce 1908 v malé vesnici v provincii Treviso. Vzhledem k tomu, že mladík Mario projevuje lásku a vášeň pro pekařské výrobky a poté, co roky pracoval jako zaměstnanec v pekárně ve vesnici, s podporou rodiny se rozhodl jej koupit a využít vše, co se naučil. Závazek, který vyžaduje řemeslnou činnost, je důležitý a vyžaduje velké oběti, harmonogram je napjatý, práce v noci je naplánována a samozřejmě také ten velmi brzy ráno, ale vášeň pro Maria je stejně silná a není stop, skutečně ho motivuje jít dále, rozšířit podnikání a pokusit se vytvářet nové produkty, jako jsou tyčinky, které se ukáží jako stěžejní produkt dnešní společnosti. -
Již čtyři generace rodiny Rodolfi vedou společnost se vzrušující historií. Příběh začíná v malé továrně Remigio v San Pancraziu a pokračuje Mansuetem, jeho ochotou industrializovat se v Ozzano Taro: provází společnost těžkými roky dvou válek a díky své vytrvalosti pomáhá Rodolfi Mansueto stát se slavnou společností, kterou všichni známe.
Jsme zde již více než 120 let, v srdci Food Valley, v Parmě. V našich třech zpracovatelských závodech (Ozzano, Fontanini e Castelguelfo) zpracujeme více než 250 000 tun čerstvých rajčat ročně. Z tohoto důvodu jsme jedním z předních světových zpracovatelů rajčat a jsme na to hrdí. -
Byl to rok 1946, kdy Gottfried Roner začal destilovat a umístil první destilaci do rodinného domu. Destilace je starověké umění, které má kořeny v magické tradici alchymie a které je součástí rolnické tradice v Alpách.
Po prvních úspěších získaných při výrobě grappů se Gottfried, vášnivý pro svou zemi a její plody, rozhodl obohatit svou produkci: macerací, jako obvykle, v kořenech grappy a bobulích okolních lesů, získal hořec a jalovec likéry a borůvky, které dodnes patří mezi vlajkové lodě palíren Roner.
-
Hledání nejlepší kvality, pozornost k nejmodernějším vinařským technikám a tvorba vín s výraznou osobností se stávají misí, na kterou je třeba se obrátit. Mezitím Rossetti začíná plnit své produkty do lahví a dává vínům svůj osobní styl.
-
V centru Apenin, v krásném zeleném údolí mezi Monti della Laga a národními parky pohoří Sibillini, se nachází továrna SANO. V této oblasti bohaté na přírodu a tradice našla společnost ideální prostředí pro výrobu šunek, uzenin a typických regionálních specialit.
-
Společnost důležitým podnikem v oblasti mléčných farem, řízena čtvrtou generací rodiny Sabelli, s inovativní technologií a vynikající distribuční a logistickou sítí. Sabelli Plc je velká společnost, která si po téměř stoleté činnosti zachovává ducha rodinného podnikání, se zvláštním důrazem na řemeslnou kvalitu a mléčnou tradici. Kvalita výrobků je vždy spojena s hodnotami a odpovědností společenských společností a respektem k udržitelnosti životního prostředí.
-
Salumi Benvenuti je renomovaná italská značka, která se specializuje na tradiční toskánské uzeniny. Společnost byla založena koncem 50. let Roccem a Enzem Benvenuti, kteří původně provozovali malý obchod s potravinami ve městě Lucca, kde začali prodávat své vlastní uzeniny. Jejich produkty si rychle získaly popularitu, což vedlo k rozšíření a vybudování prvního závodu na výrobu uzenin. Dnes společnost pokračuje v rodinné tradici a je vedena dětmi zakladatelů. Salumi Benvenuti se pyšní tím, že kombinuje tradiční řemeslné postupy s moderními technologiemi a přísnou kontrolou kvality. Jejich produkty, včetně široké škály salámů, pancetty, guanciale a dalších specialit, jsou vysoce ceněny nejen v Itálii, ale i na mezinárodním trhu. Salumi Benvenuti rovněž dbá na udržitelnost a lokální zdroje, což jim umožňuje nabídnout produkty s výjimečnými chuťovými vlastnostmi. Společnost se také aktivně zapojuje do B2B sektoru, kde nabízí své produkty obchodníkům a restauracím prostřednictvím specializovaných distribučních kanálů.
-
Náš příběh začíná po druhé světové válce, kdy se zakladatel společnosti Benito Vitali rozhodl založit řeznictví. Byl to malý obchod v malém městečku v boloňských Apeninech, kde mladý Benito uplatnil to, co se naučil v předchozích letech, tím, že pracoval jako řezník. Za pár let Benito přeměnil řeznictví na malou jatku a klobásovou továrnu a v 80. letech rozšířil své podnikání tím, že koupil továrnu zcela zaměřenou na zpracování surové šunky. V průběhu let se šunková továrna rozrostla a dnes se tradice té doby dokonale kombinuje s moderními, výkonnými a technologicky vyspělými továrnami.
-
Salumificio Gianoncelli se specializuje se na výrobu Bresaola della Valtellina, typického, jedinečného a nenapodobitelného salámu vyrobeného z nejlepších kusů hovězího stehna. Vytváření, kombinující úctu k tradici a aplikaci moderních technologií, produktů, které mohou být uznány jako symbol italské excelence ve světě.
-
Jsme šest bratrů, Mattia, Iari, Luca, Alberto, Valentina a Marianna, které neustále podporují naši rodiče Aldo a Fiorenza. Do Toskánska jsme dorazili v roce 1977, kdy náš dědeček Ermete z dlouhé generace vinařů z Trentina koupil 70 hektarů půdy v Toskánsku, pouhých 6 km od historického města Siena: San Giorgio a Lapi.
-
San Marzano je malá vesnice v centru regionu DOC Primitivo di Manduria, pás země políbené dvěma moly Salenta: Jónským a Jaderským. V roce 1962 označení DOC ještě neexistovalo a Primitivo di Manduria se zdaleka nestalo kultovním vínem pro milovníky vína.
-
Historie Salumificio San Michele začala před více než 35 lety v San Michele Tiorre (Felino), který se nachází kousek od Parmy, v srdci italského potravinářského údolí. Tradice a zkušenosti získané za více než 30 let činnosti nás přivedly k úplné integraci všech výrobních fází
-
Vinařství Santa Margherita bylo založeno v roce 1935 prozíravým a osvíceným obchodníkem Geatano Marzotto Jr., který ve stejné době řídil rodinný obchod s textilem. Obchod s textiliemi byl součástí rodiny Marzotto již od počátku 19. století, kdy byl založen Geatanovým pradědečkem Luigim. Gaetano Marzotto je znám svým obrovským citem pro potřeby podniku jako takového a zejména pro sociální potřeby svých zaměstnanců.
-
Pohraniční země, bohatá na historii a kulturu, Trentino dobývá smysly svými barvami, vůněmi čistého a nedotčeného, s intenzitou ticha lesů. Chladný vánek, který hladí jeho údolí, je výsledkem setkání dvou podnebí: středomořského a alpského, které se spojují a vytvářejí jedinečné a neopakovatelné prostředí. V roce 1956 v Sopramonte, malém městečku nacházejícím se kousek od města Trento, začíná cesta, která příkladně sděluje fakta o houževnatém a autentickém charakteru rodiny Segata, o historii tvořené prací, kompetencí a připoutaností ke svým kořenům.
-
Od dob, kdy dva podnikatelé ze severoitalského regionu Piemonte začali rekultivovat půdu, kde se dnes rozprostírá vinařství Sella e Mosca na 550 hektarech, uběhlo již déle než století. Byl to šťastný moment, když tito dva odvážlivci přišli do této okouzlující krajiny se slibnou půdou a zamilovali si ji. Sella, inženýr, příbuzný významného státníka a Mosca, který byl právníkem založili vinařství Sella e Mosca v roce 1899.
-
Firma místo v Polsku vybrala z důvodu potenciálu produkce mléka v této oblasti a takto umístěný závod se nacházel ve středu mléčné pánve. Důležitý byl také komunikační systém, rovnováha surovin a silné tradice výroby sýrů v regionu Pasłęka odkazující na nizozemské umění vaření sýrů.
To vše přispělo k nadlokální povaze rostliny. Primárním úkolem bylo koupit přebytečnou surovinu a přeměnit ji na mléčné výrobky, které jsou denně konzumovatelné. -
Special Coffee zahájila svou činnost na českém trhu v roce 2003.
Láska ke kvalitní kávě vedla firmu ke spolupráci s italskou značkou Special Coffee a Miscela d'Oro. -
Historie Steriltomu je spojená s rodinou Squeri, která se po dobu čtyř generací zakořenila na území Itálie. Steriltom byl založen v roce 1934 Dariem Giuseppe Squeriem v Piacenze, v samotném srdci rajčatové produkce. Steriltom je lídrem na trhu s rajčaty.
-
Osm generací rodiny, jež je strůjcem úspěchu vinařství Tasca dal Merita, je spojeno s dvěma významnými misty na Sicílii. Jedná se o Regaleali, kde rodina hospodaří s 500 hektary půdy a Villa Tasca, usedlost, kterou najdete v Palermu, srdci a duši kulturního a sociálního života Sicílie. Řadu let je vinařství Tasca vnímáno jako inovátor, který vždy představil inovativní způsoby pěstování révy a zpracování vína.
-
V roce 1964 začal Mario Temporin a jeho rodina vyrábět těstoviny a tortellini v malé dílně v Lugagnano, malé vesnici v provincii Verona. Upřímná, skutečná vášeň, která inspiruje. Antonio Temporin, Marioův syn, se tedy rozhodl jít ve stopách svého otce, naučit se, jak to udělal, a zašpinit si ruce - moukou a vrhnout se z celého srdce na výrobu vaječných těstovin. Výsledky byly brzy řečí města.
-
Na žádném jiném místě farmářské tradice a inovace se dokonale nekombinují jako ve sklepě. Zde se celé hrozny vyloží na linku, která je schopna automaticky oddělit všechny zelené části, které destemmer není schopen odstranit. Důkladná péče ve vinici se přenáší do sklepa. Výsledek? Jediné, co musíte udělat, je otevřít láhev Caparzo a najdete veškerou péči a pozornost rituálu, který se rok co rok opakuje.
-
Vinařství Santa Anna se nachází v zóně zvané Lison Pramaggiore, ve východním Venetu nedaleko města Portogruaro (cca 50km východně od Benátek), téměř na hranicích s regionem Friuli. Východ Veneta je převážně znám pro pěstování obilnin, nicméně zóna Lison Pramaggiore byla historicky vždy předurčená ke kultivace révy.
-
Naše historie se píše od roku 2007, kdy se narodil projekt Tasccante: Tasca a Etna. Za prvé a především představuje přesnou syntézu naší představy o vinici na nejvyšší sopce v Evropě, hoře Etna spolu s primární přírodní sílou, kterou reprezentuje. Dnes vám díky tomuto projektu s velkou pýchou představujme naše vinné novorozence: Contrada, které jsou výsledkem výzkumu a experimentální vinifikace, pěstování révy na tomto území, který probíhal od roku 2004. Prvními nakoupenými vinicemi byly Contrada Sciaranuova a Pianodario v roce 2007, později pak v roce 2015 poslední z trojice vinohradů Contrada Rampante. Ale skutečné poznání charakteru půdy, pochopení nuancí, identifikující její silné stránky a dalších aspektů, není nikdy snadné a rozhodně ne okamžité. Jistě, můžete dostat ideu hned, ale potřebujete čas, abyste opravdu pochopili detaily. A detaily dělají rozdíl. Hrozny Nerello Mascalese a sopečné půdy Etny spolu interagují až magicky, vyjadřují sílu a jedinečnost tohoto území výrazným a nezaměnitelným způsobem. Na Etně, hrozny rostou bez závažných problémů i v nejsmírnějších a zároveň v nejsložitějších letech, ale neměli bychom věřit, že dobré výsledky lze dosáhnout bez práce. Zemědělství zde je výrazně komplikované. Strmé svahy, terasy, které padají po stranách sopky a pomalé a pozdní dozrávání hroznů spolu dělají naší práci ve vinici velmi náročnou. I proto jsme teprve po deseti letech výzkumu a experimentování konečně připraveni. V našich vinohradech se o rostliny pečuje denně s pokorou, velmi kompetentně, a hlavně s vášní. Hrozny jsou sklízeny téměř maniakální pozorností. Můžeme dokonce provádět až tři sklizně v jediné vinici. Po patnácti letech tvrdé práce jsme spokojeni.
-
Vinařství Travaglini obhospodařuje 55 hektaru půdy v srdci oblasti Gattinara. Dnes je révou osázeno 39 hektarů odrůdou Nebbiolo (místními nazývaná „Spanna), která tvoří vína Gattinara. Vinařství založil Arturo Travaglini v roce 1958 a od té doby ho i společně se svým synem Giancarlem řídil. Dnes se o vinařství stará jeho žena Liliana a dcery Cristina, Cinzia a její zeť Massimo.
-
Trinita 'Salumi, která se již více než třicet let zabývá zpracováním vepřového masa, se vyvinula z malého řemeslného podniku do konsolidované reality, která je součástí pevné skupiny. Společnost se na trhu prezentuje čtyřmi značkami a širokou škálou uzeninových výrobků od vařeného masa (šunky a mortadelly) až po uzená masa (špek, salám, coppa a pancetta).
-
Vinařství založil Gino Umani Ronchi v roce 1950 ve městě Cupramontana v Marche. V 70. letech koupila vinařství rodina Bianchi Bernetti, která statek vlastní dodnes. Od té doby prošlo vinařství množstvím změn. Bylo rozšířeno o dva nové gravitační sklepy z nichž se jeden používá výhradně pro vinifikaci nejvýznamnějšího místního vína Verdicchio, druhý pro červené víno Rosso Conero a současně pro zrání ostatních červených vín.
-
Nejpoužívanější lanýž v italských kuchyních, lanýž Urbani Tartufi „Belle Saison“ ji vezme přímo k vám domů z Itálie. Bílý letní lanýž, dokonce běžně nazývaný „Scorzone“, má intenzivní aromatický zápach velmi podobný vůni hříbků. Bílý letní lanýž, který se široce používá při vaření, je ideální pro přípravu různých druhů předkrmů, prvního a druhého jídla.
Je ideální pro výrobu slavné umbrianské lanýžové omáčky, která se použije jako přísada do krutonů, čerstvé paštiky, pečeného masa a různých druhů ryb. -
V roce 1996 zahajuje rodina Cecchi novou výzvu, rozhoduje se pro investování do oblasti Maremma Toscana, do oblasti kde prováděný výzkum naznačoval velmi dobré podmínky pro pěstování a kultivaci vína. Cecci zakupuje hospodářskou usedlost se jménem Val delle Rose situovanou v lokalitě Poggo la Mozza, v dnešní apelaci DOCG Morellino di Scansano.
-
Naše společnost, která se narodila v typické oblasti pro výrobu pancetty a coppy, absorbovala to nejlepší z této země Pádu a cenila si zvyky a rolnické kultury. I když je dnes trh stále náročnější a technologie sofistikovanější, mají naše výrobky stejnou chuť a stejnou bohatost vůně minulosti, v souladu s platnými hygienickými předpisy. Za zásluhy toho všeho je jistě třeba připsat schopnosti a zkušenosti našich mužů, kteří dokázali vhodným využitím nejmodernějších technologických nástrojů spojit minulost a přítomnost, tradici a modernost.
-
Historii zdejšího vinohradnictví zmiňuje již Homér ve své knize Odysseia, kde se hovoří o spontánním růstu révy na pobřeží dnešní jižní Itálie, tehdy známé pod jménem „Magna Greacia“, latinský název pro Veliké Řecko, které kolonizovalo jih Itálie v 9. století před Kristem. Vína z Kampánie byla vždy hojně vyhledávána aristokracií dávného Říma až do dob výbuchu nedalekého vulkánu Vesuv. O dvě tisíciletí později, kdy se láva rozpadla a postupně přeměnila ve velmi úrodnou
-
Vinařství Vigneti del Salento je nejmladším přírůstkem ve skupině Farnese . Situováno je v regionu Puglia na slavném poloostrově Salento. Tato zóna je věhlasná zejména díky krásným plážím a historickým městečkům, ale také díky velmi starým vinicím s jedinečnou geografickou polohou. Celá lokalita zahrnuje provincii Lecce, velkou část provincie Brindisi a část Taranta.
-
Vinařství Vigneti del Vulture je mladým vinařstvím, které v roce 2009 doslova vzešlo z popela skomírajícího podniku Basilium, které byť dokázalo produkovat skvělé hrozny, již neuneslo tíhu investic do obnovy a rekultivace vinic. Po dlouhé rozvaze založené na možnosti produkovat skvělá vína v tradiční a jedinečné oblasti Vulture začalo toto mladé vinařství vinifikaci již svých vín v zrekonstruované usedlosti Acerenza v zóně Potenza, v samém srdci oblasti Vulture.
-
Vigneti Zabu je nejmladším přírůstkem vinařské rodiny Farnese. Jedná se o mladé vinařství, které se nachází nedaleko Sambuca di Sicilia. Místní vinice patří k nejlépe situovaným na celém ostrově. Jedná se především o kopcovité plochy v údolí Belice. Tradice zdejšího vinařství sahá daleko do historie.
-
Villa Cerna je historickou usedlostí u Castellina in Chianti v blízkosti města Siena, o níž jsou první zmínky datovány v roce 1001, kdy byla podepsána zakládající listina v klášteře Svatého Salvatora v blízkosti Sieny. Villa Cerna byla vždy důležitou hospodářskou a strategickou usedlostí na vrchovině tohoto důležitého území.
Počátkem šedesátých let přechází do vlastnictví Luigiho Cecchi a začíná celková přestavba usedlosti na samostatný vinařský dvůr. Součástí vinařství jsou také historické vinice z části obnovené a z části s původními révami Sangiovese. -
Náš příběh začíná v Mantově, od setkání mezi ambicemi a solidaritou, kdy místní mlékárny zahájí spolupráci za účelem dosažení nejlepší kvality. Tak se v roce 1966 narodil Consorzio Latterie Sociali Mantovane. Naše konsorcium se okamžitě stalo vynikajícím výrobcem másla a čerstvých krémů, a proto nám říkají „Cremeria“.
-
V polovině 18 století, Bortolo Zanin zakládá rodinou destilérii v místě zvaném Locanda v regionu Veneto. První produkty jsou připravovány v malé ručně vyrobené destilační koloně a vůbec celý složitý proces výroby je ruční. První grappy jsou připravovány z matoliny vinných hroznů, zbylé po výrobě vína. Bortolo Zanin, podle něhož tzv. „Spirito bianco“ (bílá grappa) dokáže zahřát tělo i duši, dodává destiláty do okolních restaurací, ale také pro své přátelé a okolních měst.